Ücret dengesizliği protesto edildi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Dursun Doğan, kamu kurumlarında çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin huzursuzluğa neden olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 14:44
Abone Ol google-news

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Dursun Doğan, Cevizlibağ'daki İstanbul Vergi Dairesi ek hizmet binası önünde toplanan sendika üyeleri adına yaptığı basın açıklamasında, yeni Gelir İdaresi Yasası'nın 4 yıl önce yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu yasa ile çalışanların uzman memur ve memur olarak ayrıldığını ifade eden Doğan, bunun sonucunda da aynı işi yapan memurların farklı ücret almaya başladığını kaydetti.

Doğan, memurlar arasındaki ücret farkının yaklaşık 500 TL'ye ulaştığına dikkati çekerek, ''Kamu kurumlarında çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği huzursuzluk yaratmaktadır. Ayrıca aynı yasa ile gelir uzmanı kadrosu tanımlanmakta ve mevcut çalışanların önemli bir kısmının görevde yükselmeleri gasp edilmektedir'' dedi.

Kamu çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılması için konuyu yargıya taşıdıklarını vurgulayan Doğan, açtıklarını davanın ilk duruşmasının 4 Şubatta İstanbul 9. İdare Mahkemesinde görülmeye başlayacağını sözlerine ekledi. Basın açıklaması sırasında çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler