Afganistan'daki can kayıpları yüzde 40 arttı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes Afganistan'da sivil can kayıplarının geçen yıl önceki yıla göre yüzde 40 arttığı ve geçen yıl yaklaşık 2100 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 14:48
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreterinin insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes, BM üyesi ülkelerden Afganistan'a bağış yapmalarını istediği ve Cenevre'deki gazetecilere dağıtılan konuşma metninde, "BM verilerine göre, 2008'de silahlı çatışmalar sonucu 2100'den fazla sivil öldü" ifadesini kullandı. Holmes, bu sayının 2007 yılına göre yüzde 40'lık bir artış gösterdiğini belirtti.

Holmes, bu sivil kayıpların ne kadarının Taliban saldırıları ya da Amerikan hava saldırılarında meydana geldiği konusundaysa bilgi vermedi.

John Holmes, ayrıca BM'ye üye ülkelerden Afganistan'da gıda yardımı, mayın temizleme ve sosyal hizmetlerin geliştirilmesi için 604 milyon dolar yardım talebinde bulundu. Holmes, BM'nin bu yıl 8,7 milyon Afganın beslenmesine yardımcı olacağını hatırlattı.

Afganistan'da güvenlik eksikliğinin çoğu Afgan için yaşamı zorlaştırdığına dikkat çeken Holmes, BM operasyonlarının ülkenin yüzde 40'ına düzenli olarak ulaşamadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler