İsrail'in hedefi Hamas'ın izolasyonunu sağlamak

Türk hükümetinin, "Hamas'ı dışlamayın" çağrılarına karşın İsrail, Hamas'a ilişkin politikayı değiştirmeyi planlamıyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aharon Abramovich, ülkesinin 2009 yılındaki başlıca dış politika hedefinin Hamas'ın uluslararası alandaki izolasyonun devamını sağlamak olacağını bildirdi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 14:52
Abone Ol google-news

Jerusalem Post gazetesine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aharon Abramovich, İsrail'de düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada

"İsrail ile Filistinliler arasındaki bir barış sürecine imkan tanımak amacıyla İsrail'in 2009 yılında başlıca dış politika hedefinin, Hamas'ın uluslar arası alandaki izolasyonun devamını sağlamak"olacağını vurguladı.

Abramovich, uluslar arası toplumun Hamas ile angaje olup meşrulaştırması halinde bunun "İsrail'in, Filistin Yönetimi ve Abbas ile çok sayıda konuyu içeren, kapsamlı müzakereleri yürütme kabiliyetini yok edeceği"ni vurguladı.

İsrail'in 10 Şubat'ta yeni hükümetin oluşturulmasının ardından İsrail'in Filistinliler ile barış müzakerelerini yeniden başlatması için çok büyük uluslar arası baskıların altında kalacağını belirten Abramovich, "Filistin Yönetimi ile müzakereleri yeniden başlatmak, İsrail'in çıkarına" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler