Haziran ayında yaşanan spor olayları

İspanya'nın, üst üste ikinci kez şampiyonluğunu ilan ettiği Avrupa Futbol Şampiyonası, Haziran ayına damgasını vuran spor etkinliği oldu.

Yayınlanma: 20.12.2012 - 11:49
Abone Ol google-news

Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada, İtalya'yı 4-0 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu ilan eden İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonluğu, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak üst üste 3 büyük turnuvada şampiyon olan takım olarak da tarihe geçti.

Yılın 6. ayı, Türk sporu açısından da hareketli geçti. Türk atletizm tarihinde birçok dalda ilk kez madalyanın kazanıldığı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 4'ü altın olmak üzere toplam 7 madalya kazandı ve Avrupa'da 5. sırada yer aldı.

Londra vizesini bu ay alan Türk sporcular; atletizmde Dudu Karakaya, Gamze Bulut ve Nevin Yanıt, yüzmede Dilara Buse Günaydın, okçulukta Begül Löklüoğlu oldu. Milli yüzücü Ediz Yıldırımer ise Uluslararası Yüzme Federasyonları Birliği (FINA) tarafından 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na davet edildi.

Haziran, Bursaspor açısından tarihi bir aydı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nce (UEFA) geçen ay Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası alan yeşil-beyazlı kulübün, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itiraz başvurusu kabul edildi. Bursaspor, UEFA'ya karşı CAS'ta dava kazanan ilk takım olarak tarihe geçti.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike ve teşvik davasıyla ilgili Fenerbahçeli yöneticilere verdiği cezaların büyük bir bölümünü onarken, bazı yöneticiler ve futbolcuların cezalarında değişikliğe gitti.

2012 yılının Haziran ayında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan önemli olaylar şöyle:

 

1 Haziran:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek takımların listesini Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) gönderdi.
Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak bitiren Galatasaray, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak. Lig ikincisi Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan dahil olacak. Trabzonspor, Beşiktaş ve Bursaspor da TFF'nin gönderdiği listede UEFA Avrupa Ligi'nde yer alacak takımlar olarak yer aldılar.
''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ''haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak'', ''şike'' ve ''teşvik primi vermek'' suçlarından cezalandırılmasını istedi.
2013 Avrupa Futbol Şampiyonası 7. Eleme Grubu'nda mücadele eden Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Macaristan'a 1-0 yenildi. Maçın golü 81 dakikada Gosztonyi'den geldi.

''Futbolda şike'' davasında, tutuklu sanıklar Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Sami Dinç, Haldun Şenman ve Bülent İbrahim İşcen'in tahliyesine karar verilirken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

2 Haziran:


Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından organize edilen Erkekler Avrupa Ligi B Grubu 2. ayak ikinci maçında Türkiye, Romanya'yı 3-0 yendi.
A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında deplasmanda Portekiz ile yaptığı özel maçı 3-1 kazandı. Maçın gollerini 35 ve 51. dakikada Umut Bulut, 89. dakikada Pepe (kendi kalesine), Portekiz'in golünü ise 57. dakikada Nani attı.
Bu zamana kadar Portekiz ile 8 kez oynayan ve 1955'ten bu yana maç kazanamayan Türkiye, 57 yıl aradan sonra galip gelmeyi başardı.

3 Haziran:

Fenerbahçe Kulübü, İngiltere'nin Liverpool takımında forma giyen Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Avrupa Konfederasyonu tarafından Hollanda'da düzenlenen Avrupa Artistik Grand Prix müsabakalarında Türk bilardocu Hacı Arap Yaman, finalde Fransız bilardocu Jean Reverchon'u 3-0 yenerek birinci oldu.
Erzurum'da düzenlenen, 7. Uluslararası Karadeniz-Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda, birinciliği Türkiye elde etti. Şampiyonada İran ikinci, Gürcistan da üçüncü oldu.
Masa Tenisi Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe erkek ve bayanlarda şampiyon oldu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından organize edilen Erkekler Avrupa Ligi B Grubu 2. ayak üçüncü maçında Türkiye, Hollanda'yı 3-0 yenerek, gruptaki ikinci galibiyetini aldı.
- Türkiye (A) Milli Bayan Hentbol Takımı, 2012 Avrupa Hentbol Şampiyonası eleme grubunda deplasmanda Makedonya'ya 27-24 yenilerek, Hollanda'da yapılacak şampiyonaya gitme şansını kaybetti.

4 Haziran:


Katar Ulusal Ralli Şampiyonası'nda, Türkiye'yi temsil eden kadın ralli pilotu Burcu Çetinkaya ve Nehir Yılmaz, Katarlı Abdulaziz Al Kuwari'nin ardından ikinci olarak tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) şike ve teşvik davasıyla ilgili kişilere verdiği cezaların büyük bir bölümünü onarken, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge ve Ümit Karan'a verilen cezalarda değişiklikler yaptı. Tahkim Kurulu, futbolcu İbrahim Akın'a verilen 3 yıl müsabakalardan men cezasını 2 yıla indirirken, Serdar Kulbilge'nin 2 yıl müsabakalardan men cezasını kaldırıp, 3 maç men cezası verdi. Ümit Karan'ın 2 yıl hak mahrumiyeti cezası ise 2 yıl müsabakalardan men cezası olarak düzeltildi.

5 Haziran:


- Türkiye ile Hindistan Gençlik ve Spor Bakanlıkları arasında, sporda işbirliği protokolü imzalandı.

-Atletizmde, Ankara'da yapılan Süper Lig ve 1. Lig Final Yarışmalarının ilk gününde, sporculardan doping numunesi alınması konusunda tartışma yaşandı. 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Naili Moran Atletizm Sahası'nda, Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'ın da mücadele ettiği 100 metre bayanlar engelli yarışının ardından, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu'ndan gelen yetkililer, sporculardan numune almak isteyince, organizasyon yetkilileri ve Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or'un engellemesiyle karşılaştı.

- 2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlanan (A) Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile oynadığı özel maçı 2-0 kazandı. Maçın gollerini 30. dakikada Caner, 68. dakikada Mustafa Pektemek attı.

6 Haziran:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, FIFA'nın, İsviçre'nin Zürih kentindeki merkezinde biraraya geldi. ''Nezaket ziyareti'' olarak belirtilen görüşmeye, TFF İkinci Başkanvekili Servet Yardımcı ile TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin de katıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş'ı 81-60 yenen Galatasaray, seride durumu 3-0 yaparak, şampiyon oldu.

Atletizmde Süper Lig şampiyonu, erkeklerde Fenerbahçe, bayanlarda ENKA Spor oldu. 19 Mayıs Spor Kompleksi'ndeki Naili Moran Atletizm Pisti'nde yapılan yarışlar, 16'sı bayan 16'sı erkek 32 kulüpten 469 sporcunun mücadelesine sahne oldu. Erkeklerde Süper Lig şampiyonu, 298 puanla Fenerbahçe olurken, bayanlarda şampiyonluğu 279 puanla ENKA Spor kazandı.

8 Haziran

Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya, İtalya'yı 4-0 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. İspanya, 2008 Avrupa Şampiyonluğu, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonluğunu kazanarak üst üste 3 büyük turnuvada şampiyon olan ilk takım unvanını elde ederek tarihe geçti.

İspanya'nın teknik direktörü Del Bosque, hem Dünya Kupası hem de Avrupa Şampiyonluğu yaşayan tarihteki ikinci teknik adam oldu. Gol kralına verilen Altın Ayakkabı ödülünü, İspanyol Fernando Torres aldı.
(A) Bayan Voleybol Milli Takımı, Dünya Grand Prix'sindeki ilk maçında Japonya'yı 3-0 yenerek, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.
Voleybolda, Bayanlar Avrupa Ligi 1. Ayak ilk maçında, Türkiye, Fransa'ya 3-1 yenildi. Erkekler Avrupa Ligi B Grubu 3. ayak ilk maçında ise Türkiye, Romanya'yı 3-0 yendi.
Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Türkiye, Estonya'yı 39-25 yendi.
(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'sindeki ikinci maçında Güney Kore'yi 3-1 yendi.

9 Haziran:


 Voleybolda Erkekler Avrupa Ligi B Grubu 3. ayak ikinci maçında Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ni 3-1 yendi. Bayanlar Avrupa Ligi 1. ayak ikinci maçında da Türkiye, İsviçre karşısında 3-0 galip geldi.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınların şampiyonu, İtalyan Sara Errani'yi finalde 2-0 yenen Rus Maria Sharapova oldu.

Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda, Türkiye ile Letonya 20-20 berabere kaldı.

67. Cezmi Or Kupası yarışmaları İstanbul'da yapıldı. 5000 metre kadınlarda 15.20.00'lık derecesiyle ikinci olan Dudu Karakaya ile federasyon deneme yarışlarında 1500 metre kadınlarda 4.03.42'lik derecesiyle birinci olan Gamze Bulut, olimpiyat A barajını geçti.

Erkekler 100 metrede Ramil Guliyev birinci, kadınlar 100 metre engellide Nevin Yanıt ikinci oldu.

10 Haziran

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye'de olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' koşusu yapıldı.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix 1. ayaktaki 3. ve son maçında Küba'ya 3-1 yenildi.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda San Marino Grand Prix'sinde birinci oldu. Şampiyonada sezonun 6'ncı yarışı, San Marino'daki Misano Adriatico pistinde koşuldu. Kenan Sofuoğlu, 36.44.023'lük derecesiyle yarışı birinci sırada tamamladı.
Kawasaki DeltaFin Lorenzini takımı adına yarışan Sofuoğlu, böylece Avustralya Grand Prix'sinin ardından 2. birinciliğini kazandı.

Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin mücadele ettiği ''Extreme Sailing Series''in İstanbul ayağı sona erdi.

Ahırkapı sahilinde gerçekleştirilen 4. gün yarışlarıyla tamamlanan organizasyonda, The Wave Muscat ekibi 174 puanla birinci olurken, 169 puanla Groupe Edmond de Rothschild ekibi ikinci, 159 puanla Redbull Team ekibi ise 3. sırayı aldı.

Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda rakibi Malta'yı 37-17 yenen Türkiye, eleme grubunu lider olarak tamamladı ve 2. eleme grubunda mücadele etme hakkı kazandı.
(A) Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Ligi 3. ayak son maçında Avusturya'ya 3-2 yenildi.

Avrupa Bayanlar Voleybol Avrupa Ligi'nde Türkiye, 1. ayak 3. maçında Bulgaristan'a 3-0 yenildi.

11 Haziran
:

Fransa Açık Tenis Turnuvasında tek kadınlarda şampiyon olan Rus tenisçi Maria Sharapova, kadınlar dünya sıralamasında ilk sıraya yükseldi. Sıralamada 1. durumda bulunan Belaruslu Victoria Azarenka ise 2. sıraya geriledi.

Fransa Açık Tenis Turnuvasında (Roland Garros), tek erkeklerde finalde Sırp Novak Djokoviç'i 3-1 yenen İspanyol Rafael Nadal şampiyon oldu


Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında Anadolu Efes'i 80-76 yenen Beşiktaş Milangaz, seride durumu 4-2 yaparak 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamladı.

12 Haziran:

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 1. ayak maçları sonunda grubunda 2., dünya sıralamasında ise 7. sırada yer aldı.

Avrupa Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele eden (A) Milli Takım, 3. ayak maçları sonunda 13 puan ve 3 maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi'nde ise Türkiye, 1. ayak maçları sonunda (B) Grubu'nda 3. sırada yer aldı.

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı'nın olağan genel kurulunda, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal başkanlığa seçildi.

Milli satranç oyuncusu Betül Cemre Yıldız, Rusya'da düzenlenen Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) Kadınlar Grand Prix'sinde, dünya şampiyonu Çinli büyükusta Hou Yifan'ı yenerek büyük bir başarıya imza attı.

13 Haziran:


Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'deki kulüplerin 2013-2014 sezonunda en fazla 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabileceklerini, bunların 6'sının müsabaka isim listesinde yer alabileceğini, 2014-2015 sezonunda ise en fazla 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabileceklerini, bunların 5'ini müsabakalarda isim listesine yazabileceklerini açıkladı.

Avrupa Futbol Şampiyonası (B) Grubu'ndaki maçta Portekiz, Danimarka'yı 3-2, Almanya da Hollanda'yı 2-1 yendi.

14 Haziran:


Futbolda 2012-2013 sezonu ''birinci transfer ve tescil dönemi'' başladı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, transfer dönemi FIFA kuralları gereği, 12 hafta (84 gün) sürecek ve 5 Eylül Çarşamba günü sona erecek.

Kadınlar Futbol 1. Lig Play Off final müsabakasında Karadeniz Ereğlispor'u 7-1 mağlup eden Ataşehir Belediyespor, şampiyon oldu.

15 Haziran:

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme heyeti, aralarında Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl'ın da bulunduğu 15 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

Voleybolda, Bayanlar Avrupa Ligi (B) Grubu ikinci ayak maçında genç bir kadroyla mücadele eden Türkiye, İsviçre'yi 3-0 yendi.

(A) Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri kapsamında düzenlenen uluslararası hazırlık turnuvasında Arjantin'i 79-75 yendi.

16 Haziran:


Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Samet Aybaba ile 4 yıllığına anlaştı (A) Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Hazırlık Turnuvası'nda, Güney Kore'yi 73-61 yendi.

Voleybolda, Bayanlar Avrupa Ligi (B) Grubu ikinci ayak maçında Türkiye, Fransa'yı 3-1 yendi.
(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 2. ayak ikinci maçında Arjantin'i 3-1 yendi.

17 Haziran:

Voleybolda, Bayanlar Avrupa Ligi (B) Grubu ikinci ayak maçında Türkiye, Bulgaristan'a 3-0 yenildi.

(A) Milli Kadın Basketbol Takımı, olimpiyat elemeleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Hazırlık Turnuvası'nda Büyük Britanya'yı 73-54 yenerek, turnuvayı birinci olarak bitirdi.
Voleybolda Grand Prix 2. etap son gün mücadelesinde Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, Sırbistan'ı 3-1 yendi ve grubu birinci sırada tamamladı.

Bu sonuçla Filenin Sultanları ilk iki ayakta oynadığı toplam 6 maçta, 5 galibiyet ve 1 yenilgi alarak, Çin'de yapılacak finaller öncesinde önemli bir adım attı.

18 Haziran:

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 2. ayak maçları sonunda, dünya sıralamasında 4 basamak birden yükselerek 3. sıraya yerleşti.

19 Haziran:


Çanakkale'nin Kepez beldesinde düzenlenen, 44. Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 2 yıldır ağalığını yapan Yunan işadamı Anestis Milonays, bu yılki ağalığı İşadamı Yahsem Korkmaz'a 40 bin liraya bıraktı.

20 Haziran:


Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de başlayan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde Türk güreşçiler, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Serbest stil 60 kiloda Selahattin Kılıçsallayan ve 74 kiloda Abdulkadir Özmen gümüş madalya aldı. 96 kiloda Ali Böncüoğlu da bronz madalya elde etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) şike davasında adı geçen eski Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut ile eski Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü'ye 1'er yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.

Yüzmede milli sporcu Dilara Buse Günaydın, olimpiyat A barajını geçerek 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

İstanbul'da düzenlenen 17. Turgut Atakol Basketbol Turnuvası finalinde Rusya'yı 70-60 yenen Ümit Milli Takım, ikinci oldu.

21 Haziran:

Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Liverpool takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, resmi sözleşmeye imza attı.
(A) Milli Kadın Futbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri 2. Grup'taki 8. maçında deplasmanda İspanya'ya 4-0 yenildi.

(A) Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Ligi'nin 4. ve son ayağındaki ilk maçında Avusturya'ya 3-2 yenildi.

22 Haziran:

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) finalinde Oklahoma City'yi 121-106 yenerek, seride 4-1 öne geçen Miami Heat, 2012 sezonunun şampiyonu oldu.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 3. ayak ilk maçında Güney Kore'yi 3-1 yendi.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, UEFA'nın Bursaspor'a verdiği Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezasının CAS tarafından kaldırıldığını, yeşil-beyazlı ekibin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılabileceğini bildirdi.

Fenerbahçe Kulübü, UEFA'nın, katılım uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulu'nda olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesine karar verdiğini bildirdi.

A Milli Bayan Voleybol Milli Takımı, İsviçre'nin Fribourg kentinde başlayan Avrupa Ligi üçüncü ayak ilk maçında Bulgaristan'a 3-0 yenildi. A Milli Erkek Voleybol Takımı ise, Avrupa Ligi maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yendi.

23 Haziran:

Milli okçu Begül Löklüoğlu, ABD'de katıldığı Dünya Kupası yarışmalarında olimpiyat elemelerini geçerek, klasik yay bayanlarda 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

Briç Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük kazandı.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 3. ayak ikinci maçında Japonya'yı 3-1 yendi ve Çin'de oynanacak finallere gitmeyi garantiledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Sönmez Dağ, 5 bin metrede Balkan Şampiyonu oldu. Türkiye, erkeklerde 199 puanla, bayanlarda ise 192,5 puanla takım halinde şampiyon oldu. İsviçre'nin Fribourg kentinde düzenlenen, Bayanlar Voleybol Avrupa Ligi (B) Grubu 3. Ayak müsabakalarında Türkiye, İsviçre ile grupta oynadığı ikinci maçı 3-2 kazandı.

Voleybolda Erkekler Avrupa Ligi'nde Türkiye, Hollanda'ya 3-1 yenildi.

24 Haziran:

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 3. ayak mücadelesindeki son maçında Almanya'ya 3-1 yenildi.

Masa tenisinde Avrupa Karışık Çiftler Şampiyonası, Romanya'nın Buzau kentinde tamamlandı. Bora Vang ve Melek Hu, çeyrek finalde Slovak rakiplerini 4-1, yarı finalde Rumen rakiplerini 4-2 ile geçerek finale yükseldi. Şampiyonluk maçında yine Rumen rakipleriyle karşılaşan Vang ve Hu, mücadeleyi 4-0 kaybederek kürsünün ikinci sırasında yer aldı.

Voleybolda Bayanlar Avrupa Ligi (B) Grubu 3. Ayak mücadelesindeki son maçında Türkiye, Fransa'ya 3-0 yenildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 86.'sını Ahmet Göçmen'in sahibi olduğu ve jokeyliğini Halis Karataş'ın yaptığı ''Matador Yaşar'' adlı safkan burun farkıyla kazandı. ''Matador Yaşar'' isimli at, 2.30.73'lük derecesiyle kazandı.

Alanya'da yapılan Erkekler Plaj Voleybolu Avrupa Kıta Eleme Müsabakaları'nın finalinde, Hollanda'yı mağlup eden Norveç, 2012 Londra Olimpiyatlarına doğrudan gitmeye hak kazandı. Hollanda'nın ikinci sırada tamamladığı müsabakalarda, Polonya üçüncü, Avusturya dördüncü oldu.

Motosiklet yarışlarında Doğu Avrupa Pist Şampiyonası'nın 3. ayağında Türkiye üçüncü oldu.

25 Haziran:


(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si 3. ve son ayak maçlarının ardından, dünya sıralamasında 3. oldu ve finale yükseldi. Türkiye, tarihinde 2. kez katıldığı organizasyonda ilk kez finallerde mücadele edecek.

BNasketbolda, FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri (A) Grubu'nda mücadele eden Türkiye, ilk maçında Porto Riko'yu 65-53 yendi.

26 Haziran:

Avrupa Erkekler Voleybol Ligi'nde mücadele eden (A) Milli Takım, 4. ve son ayak maçlarının ardından (B) Grubu'nu 16 puanla 3. sırada tamamladı.

Beşiktaş Kulübü, başarılı bir sezonu geride bırakan Erkek Basketbol Takımı başantrenörlüğü için anlaştığı Erman Kunter ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Basketbol FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri (A) Grubu'nda mücadele eden Türkiye, Japonya'yı 65-49 yenerek grubu lider tamamladı.

27 Haziran:

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türk atletler 4'ü altın olmak üzere toplam 7 madalya kazanarak 5. sırada yer aldı. Gülcan Mıngır bayanlar 3000 metre engellide, Nevin Yanıt bayanlar 100 metre engellide, Aslı Çakır Alptekin bayanlar 1500 metrede ve Polat Kemboi Arıkan erkekler 10 bin metrede altın, Tarık Langat Akdağ (3000 metre engelli) ve Gamze Bulut (Bayanlar 1500 metre) gümüş, Polat Kemboi Arıkan ise 5 bin metrede bronz madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından düzenlenen Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Hamide Kurt, T53 sınıfı bayanlar 200 metrede 34.96'lık derecesiyle altın madalya kazandı. Cahit Kılıçaslan, T46 sınıfı erkekler 1500 metre kategorisinde gümüş madalyaya uzandı.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si Finalleri'ndeki ilk maçında Tayland'ı 3-1 yendi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu'nda, yönetim kurulu ve denetleme kurulunun 01 Haziran 2011-31 Mayıs 2012 dönemi, hesap ve faaliyetleri ayrı ayrı ibra edildi.

28 Haziran:

Avrupa Futbol Şampiyonasında Almanya'yı 2-1 yenen İtalya, finale yükselerek İspanya'nın rakibi oldu. İtalya'nın gollerin 20 ve 36. dakikada Balotelli atarken, Almanya'nın golünü penaltıdan 90 2. dakikada Mesut Özil kaydetti.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki ikinci maçında Küba'yı 3-0 yendi.
Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi'nde Türkiye, 4. ve son ayaktaki ilk maçında Bulgaristan'a 3-0 yenildi.

Milli yüzücü Ediz Yıldırımer, Uluslararası Yüzme Federasyonları Birliği (FINA) tarafından 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na davet edildi.
Diyarbakırlı görme engelli Mehmet Nesim Öner'in, Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

29 Haziran:

Basketbol FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde Türkiye, Arjantin'i 72-58 yenerek, tarihinde ilk kez olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Elemelerde Hırvatistan ise Kanada'yı 59-56 yenerek 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki üçüncü maçında ABD'ye 3-1 yenilerek turnuvanın final etabındaki ilk yenilgisini aldı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 4 tutuklu sanığın tahliye talebini reddetti.

30 Haziran:

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si Finalleri'nde oynadığı dördüncü maçında ev sahibi Çin'i 3-1 yenerek turnuvada bronz madalya almayı garantiledi.

Voleybolda Bayanlar Avrupa Ligi 4. ayak maçlarında (B) Grubu'nda yer alan (A) Milli Bayan Takımı, Fransa'nın Metz kentinde oynadığı son maçta, İsviçre'yi 3-0 yendi.

Avrupa Erkekler Voleybol Ligi Dörtlü Finalleri'nde İspanya'yı 3-2 yenen Türkiye, erkeklerde tarihinde ilk kez Avrupa Ligi Finali'ne yükseldi.

Voleybolda Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda Fenerbahçe Genç Erkek Takımı, Türkiye şampiyonu olurken, Ziraat Bankası ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de üçüncü oldu.

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Denizli'de düzenlenen Havalı Silahlar Pamukkale Kupası'nda, Ankara Jandarma Gücü Spor Kulübü büyük erkeklerde 1727 puanla, İzmir Atıcılık ve Avcılık Spor Kulübü de yıldız bayanlarda 1039 puanla Türkiye rekoru kırdı.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler