"Krizin bedelini emekçiler ödüyor"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, Türkiye'de etkileri yeni hissedilmeye başlanan ekonomik krizin bedelini en ağır şekilde emekçilerin ödediğini söyledi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 10:25
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, Eğitim-Sen Hatay Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de eğitimin sorunlarının günden güne katlanarak büyüdüğünü bildirdi.

Eğitim emekçilerinin açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum edildiğini, eğitim kurumlarının birer ticarethaneye dönüştürülmeye çalışıldığını belirten Öztürk, şöyle konuştu:
''Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eşit, parasız, demokratik eğitimi savunan eğitim emekçilerinin haklarının takipçisi olacak. Dik duruşumuz ve mücadelemizle yılmadığımızı göstereceğiz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Tüm dünyayı etkileyen ve Türkiye'de etkileri yeni hissedilmeye başlanan ekonomik krizin bedelini en ağır şekilde emekçiler ödüyor.''

Ekonomik kriz nedeniyle son 3 ayda Türkiye'de 275 bin kişinin işten çıkarıldığını belirten Öztürk, ''İşsizlik oranı 2, hatta 3 kat arttı. Maalesef büyüme rakamları sıfır noktasına yaklaştı. Böyle bir süreçte hazırlanan 2009 bütçesinde de emekçilerimiz göz ardı edildi. Zaten zor şartlarda yaşamlarını sürdüren emekçilerimiz bu krizin bedelini en ağır şekilde ödemeye terk edildi'' dedi.

Diğer illerde olduğu gibi Hatay'da da Eğitim-Sen üyelerine yönelik baskı, soruşturma ve cezaların arttığını iddia eden Öztürk, bunun sindirme çalışmalarından başka bir şey olmadığını kaydetti.

Haklı mücadelelerine engel olmaya çalışanların asla başarıya ulaşamayacağına dikkati çeken Öztürk, ''Haksızlığın, adaletsizliğin, her türlü baskıcı, dışlayıcı, ayrımcı ve antidemokratik uygulamaların karşısında olacağız. Eğitim emekçilerinin açlık ve yoksulluk sınırına mahkum edilmesine karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Öztürk, Hatay'da üyelerine karşı yapılan soruşturma ve cezalarla ilgili olarak Vali Nusret Miroğlu ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Şenses'e dosya sunduklarını, gerekli araştırmaları yapmalarını beklediklerini belirtti.

Toplantıya Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Şube Başkanı Servet Kavukoğlu ve üyeler katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler