2013 Eurovision'a 39 ülke katılıyor

İsveç'in Malmö kentinde bu yıl 58'incisi yapılacak olan Eurovision Şarkı yarışmasına 39 ülke katılacak, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 4 ülke yarışmada yer almayacak.

Yayınlanma: 21.12.2012 - 14:03
Abone Ol google-news

Eurovision'un resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, 14, 16 ve 18 Mayıs 2013'te yapılacak yarışmaya 39 ülkenin katılımını doğruladığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye, Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya'nın yarışmaya katılmama kararı aldığı kaydedildi.

Yarışmaya katılacak ülkeler şöyle:

"Arnavutluk, Avusturya, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Malta, Moldova, Karadağ, Hollanda, Norveç, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Ukrayna, İngiltere."

Avrupa Yayın Birliği de yaptığı açıklamada, Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya'nın ekonomik nedenler, Türkiye'nin ise yarışmadaki oylama sistemine itirazından dolayı yarışmaya katılmayacağını bildirdiğini duyurdu.

Geçen yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan yarışmaya güvenlik gerekçesiyle katılmama kararı alan Ermenistan ve ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın bu yıl yarışacak 39 ülke arasında yer aldığı vurgulandı.

Eurovision Yarışma Komitesi Başkanı Jon Ola Sand, ekonomik gerekçelerle Bosna Hersek, Portekiz ve Slovakya'nın yarışmadan çekilme kararından üzüntü duyduklarını, Türkiye'nin kararına ise şaşırdıklarını ifade etti.

Malmö'deki yarışmanın yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs 2013, finali ise 18 Mayıs 2013'de yapılacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler