Aç kalan kargaların cips keyfi

Sarıkamış ilçesinde soğuk havada yiyecek bulmakta güçlük çeken kargaların, bir marketten gagasıyla götürdükleri cips paketlerini açarak, cips yemesi ilginç görüntü oluşturdu.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 10:36
Abone Ol google-news

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaban hayatı da olumsuz etkiledi. Yiyecek bulmakta güçlük çeken kargalar, bir marketin önünden cips paketlerini kaçırarak, karınlarını doyurmaya çalıştı.

İnönü Mahallesi'nde marketin önündeki cips paketlerini gagalarıyla yere düşüren kargalar, kar üzerinde kaydırarak marketten bir süre uzaklaştıktan sonra cips paketlerini açıyor.

İş yeri sahibi Gökhan Üstündağ, yaptığı açıklamada, marketin önüne koyduğu raftan kargaların cips kaçırdığını belirterek, kargaların çok akıllı olduklarını, gün boyunca kargalarla mücadele ettiğini söyledi.

Cipsleri kargalardan koruyamadığını ifade eden Üstündağ, ''Kargalar acıktıkları için günde 5-10 tane cips paketi çalıyorlar. Kargaları izlediğim zaman karga beni görüyor, etrafta dolanıyor, gelip arkadan alıp kaçıyor. Acıktıkları için cips çalıyorlar. Biz de çalmasınlar diye nöbet tutuyoruz'' dedi.

Üstündağ, cipsleri çalan kargaların marketin önüne gelerek önce kimsenin olup olmadığını anlamak için keşif yaptığını vurgulayan Üstündağ, şunları kaydetti:

''Ardından birkaç tanesi cips rafının üstüne çıkıp, cips paketlerini aşağı düşürüyor. Cips paketini marketten biraz uzaklaştırıyorlar. Tecrübeli olduğu görülen kargalardan birisi, cips paketini sağa sola vurduktan sonra gagasıyla delerek cipsleri çıkarıyor. Tabi bu arada cipslerin boşaldığını gören diğer kargaların cips paketinin üzerine üşüşmesi ilginç görüntüler oluşturuyor. Ama biz cipsler çalınmasın diye karga nöbeti tutuyoruz.''


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler