"O hocalara yazıklar olsun"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda ODTÜ'deki polis şiddeti ve 'kuvvetler ayrılığı bize engel' yönündeki sözleri hakkında konuştu.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 10:49
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

ODTÜ'deki polis şiddeti

ODTÜ’deki protesto gösterilerini gündeme getiren Erdoğan “yüzde 80 oranında yerli mühendis üretimi olan Göktürk 2 uydusunu gönderdik ve sinyalleri aldık. Biz oraya giderken ODTÜ’de prtotestoya gelen çantalarında molotoflar olan öğrencilikle alakası olmayan ve gelmeden lastik yakan öğrenciler yer alıyor. Medyada bu öğrenciler Göktürk 2′den daha fazla yer alıyor. Kimse bu nasıl öğrenci demiyor. Burası bir üniversite ve Türkiye ilk defa uzaya uydu gönderiyor. Burada olması gereken biz bu heyecanı yaşamak istiyoruz demeleri gerekirken, ülkenin en üst düzey yöneticileri orada toplanırken onlar araba lastikleri yakmakla, molotof atmakla övünüyorlar.. Neymiş tepki gösteriyorlarmış… Biz de öğrencilik yaptık ama biz her hayırlı işe vesile olduk… Bir hoca öğrencisine ilme saygıyı öğretmeli. Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa onlara yazıklar olsun, biz böyle bir hoca lazım değil. Sen bu başarıyı yapan iktidarı takdir etmeyebilirsin ama işi takdir edeceksin… Bu protestoları şirin polisi şiddet yanlısı göstermek demokratik bir tavır değildir… Muhalefet de kendini yenilemek ve özeleştirisini yapmalı. Biz herkes bizim gibi düşünsün istemiyoruz. Yaşam tarzları farklı olabilir, hayata bakışları farklı olabilir. Zenginlik bu farklılıktadır. Herkesin düşüncesini fikrini ifade etmesine açığız ama kimsenin şiddete başvurma hakkı olamaz.” dedi.

Kuvetler ayrılığı

Erdoğan kuvvetler ayrılığı ile ilgili sözleri hakkında da konuştu:  “Ben dedim ki bu kuvvetler ayrılığı geliyor önünüze bir engel gibi duruyor. Bunu çarpıttılar… Biz 40 yıldır bu siyasetin içerisindeyiz kuvvetler ayrılığını iyi biliriz… Biz kuvvetler ayrılığını anamuhalefet gibi değil olması gerektiği gibi biliriz.. Nitekim anamuhalefet çok partili döneme kadar kuvvetler birliği nedir bilmiyordu… Bunlar kuvvet ayrılığından kara, deniz ve hava kuvvetleri ayrımını anlarlar… Merhum Menderes’in yıldönümündeyiz Allah rahmet eylesin… Bunlar yargıyı arka bahçe olarak kullandılar… Biz kuvvetler ayrılığı denilip yargının yasama yürütmeye tahakkümüne karşı çıktık… Hem biz hem de sizler kuvvetler ayrılığının işlemiyor olmasının bedelini en çok işadamları olarak siz ödediniz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler