Tezgahlar hamsiyle şenlendi

Karadeniz'de havaların soğumasıyla denize açılan balıkçılar, tuttukları bol hamsiyle kıyıya döndü

Yayınlanma: 22.12.2012 - 13:22
Abone Ol google-news

Ordu'nun Perşembe ilçesinde bol tutulan hamsi tezgahları adeta şenlendirdi. Limanlardan tezgahlara getirilen hamsiler buradaki balıkçılar tarafından adeta kapış kapış satıldı. Hamsinin kilosu 7 ile 10 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı buldu.

İlçede 20 yıldır balıkçılık yapan Cumhur Arslantürk, yaptığı açıklamada, hamsinin bu yıl bütün balıkçıları çok üzdüğünü ancak son günlerde havaların soğumamasıyla bollaştığını ve yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Özellikle bugün hamsinin bol ve iri tutularak tezgahlardaki yerini aldığını belirten Arslantürk, ''Havaların bu şekilde soğuk devam etmesi durumunda yüzümüz daha da gülecek'' dedi.

Vatandaşların yerli hemsiyi çok özlediğini ve bu özlemini gidermek isteyen vatandaşların tezgahlara adeta koştuğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

''Hamsi bu yıl gerek havaların sıcak olması ve gerekse palamudun bol olmasından dolayı bir türlü istenildiği kadar tutulmadı ve yüzümüzü güldürmedi. Ancak son günlerde havaların iyice soğumasıyla Karadeniz soğudu ve hamsi de bollaşmaya başladı. Bu durum en çok balıkçıların yüzünü güldürdü. Özellikle bugün tutulan hamsi ilçemizdeki tüm tezgahlarda yerini aldı. Açık söylemek gerekirse fiyatlardan vatandaş da memnun biz de. Çünkü hamsiyi herkes çok özlemişti. Kimse fiyatlardan şikayetçi değil.''

'Tezgahlarımız hamsiyle adeta şenlendi'

Erdal Çakmak da hamsinin son birkaç gündür bol çıktığına dikkati çekerek, ''Tezgahlarımız hamsiyle adeta şenlendi'' diye konuştu.

Dün gece denize açılan balıkçıların bu sezon ilk defa bol hamsiyle kıyıya döndüğünü ifade eden Çakmak, ''İnşallah hamsinin bolluğu bu şekilde devam eder. Hamsi ne kadar bol olursa fiyatları da o kadar aşağı düşer. Denizlerimiz birkaç haftaya oranla biraz daha fazla soğudu. Deniz suyu soğuyunca hamsi de ağlara takılmaya başladı'' ifadelerini kullandı.

Çakmak, vatandaşlar tarafından hamsiye gösterilen ilginin çok fazla olduğunu, bu ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler