İkramiye kime çıkacağını biliyor!

İspanya'da, toplam 2 milyar 520 milyon avroluk ikramiyenin dağıtıldığı dünyaca ünlü Noel piyangosunda bu yıl büyük ikramiyeler bir çoğu ekonomik krizden dolayı zorluk yaşayan ailelere çıktı.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 17:10
Abone Ol google-news

1812 yılına dayanan bir geçmişi bulunan ve çok fazla kişiye ikramiye dağıtılmasının amaçlandığından değişik bir sistemi olan Noel piyangosunda, 5 haneli her numaradan 10'arlı toplam 180 seri bulunurken, 20 avro olan biletten bir tane alan kişi, çıkan ikramiyenin yüzde 10'unu kazanıyor.

Bu yıl seri başına 4 milyon avro olarak belirlenen büyük ikramiye İspanya'nın 68 farklı yerleşim yerine bölündü. Büyük ikramiyenin en fazla çıktığı yerlerden olan Madrid'in Alcala de Henares ilçesinde 520 milyon avroluk ikramiye dağıtıldı. İkramiye kazananlardan, 5 ay önce işten çıkarılan Manuel ''Nihayet yüzümüz güldü'' derken, işsizlik maaşları bitmek üzere olan Noelia ve Luis çifti de ''Küçük bir kızımız var. Paramız bitmek üzereydi ve gerçekten çok kötü günler geçiriyorduk. Piyango çıktığına halen inanamıyoruz'' diye konuştu. Diğer bir piyango talihlisi ise ''Tek isteğim ne yapıp edip, kendime bir iş bulmaktı.

Kuyu temizlemeye bile razıydım. Oysa şimdi kendime bir ev, bir araba alabilirim'' diyerek duygularını dile getidi. Ayrıca, ''76508'' numaralı büyük ikramiyenin çıktığı bilete sahip olan ve 400 bin avro kazanan Alicante kentinin Benidorm ilçesindeki bir ailenin 5 üyesinin de işsiz olduğu ortaya çıktı.

Noel piyangosunda, satılmayıp iade edilen 35 seri biletten dolayı 144 milyon avronun Maliye'ye kaldığı da bildirildi.

Noel piyangosu çekilişi sırasında gösteri yapıldı

Bu arada her yıl olduğu gibi başkent Madrid'in tarihi ilkokulu San İldefonso'da okuyan öğrencilerin çektiği ve yaklaşık 4 saat süren piyango çekilişi, ekonomik krizden dolayı bazı protesto gösterilerine sahne oldu. Madrid'in merkezindeki Real tiyatrosundaki Noel piyangosu çekilişi sırasında, Madrid'de yayın yapan ve işçi çıkarma kararı alan Tele Madrid televizyonunun çalışanları ile Madrid özerk yönetiminin bazı hastane ve poliklinikleri özelleştirme kararına karşı çıkan sağlık personelleri salon içerisinde gösteri yapmak istedi. Ellerinde pankartlarla slogan atan grup, kısa süre sonra salondan çıkartıldı.

İspanyollar gelecek yıl kazandıkları ikramiyenin yüzde 20'sini vergi olarak ödeyecek

Öte yandan ekonomik krizin yaşandığı İspanya'da hükümetin çıkarttığı yeni yasa gereği 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren şans oyunları talihlilerinden vergi alınmaya başlanacak.

Son kez bu Noel piyangosunda vergi ödemeyecek olan talihliler, gelecek yıl herhangi bir şans oyununda 2 bin 500 avrodan fazla ikramiye kazanmaları halinde bunun yüzde 20'sini kesilmiş olarak alacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler