2 bin emekçi işsiz kaldı

SGK işveren payının devlet tarafından ödenmesini içeren Teşvik Yasası uygulamasının sona ermesine sayılı günler kaldı. İşçiler, 49 ilde uygulanan yasanın geri kalmış bölgelerde istihdamı destekleyici önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

Yayınlanma: 23.12.2012 - 08:39
Abone Ol google-news

Ülke çapında 600 bin civarında işçi ve on binlerce işvereni ilgilendiren 5084 sayılı Teşvik Yasasının uygulanmasının sona ermesine günler kala, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesinde 2 bin işçiye işten çıkarma tebligatıyapıldı. İşçiler, 5084 sayılı Teşvik Yasasının yürürlüğünün uzatılması istemiyle gösteri yaptı.

SGK işveren payının devlet tarafından ödenmesini içeren ve 49 ilde uygulanmakta olan Teşvik Yasasının süresinde uzama olmayacağının hükümet tarafından açıklanmasının ardından, yüz binlerce işçi ve on binlerce işveren büyük endişe yaşıyor.

Protesto ettiler

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli sektörlerde çalışan 2 bin işçiye tebligat yapıldı. Bunun üzerine işçiler dün bir protesto gösterisi yaptı.

Destek devam etmeli’

Teşvik uzasın çarklar durmasın”, “Teşvik biterse biz de biteriz”, “Teşvik uzasın işyerimiz kapanmasın”, “Memleketimizi terk etmek istemiyoruz ve İşimizden olmak istemiyoruzdövizleri taşıyan işçiler adına konuşan Kadem Güner, 5084 sayılı Teşvik Yasasının yürürlükte olan SSK İşveren Payı Desteği uygulamasının devam etmesi gerektiğini söyledi. Güner, yılbaşına bir hafta kaldığını hatırlatarak, 5084 sayılı Teşvik Yasası geri kalmış yörelerde istihdamı destek için vardı. Durum çok acildir. Zaman kalmamıştırdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler