Demirören AVM kepenk kapattı!

Emek Sineması eylemcileri “Ruhsatsız binayı polis koruyor” diyerek alışveriş merkezine girmeye çalıştı.

Yayınlanma: 23.12.2012 - 10:46
Abone Ol google-news

Demirören AVM dün kepenk kapattı! Kentsel dönüşüme karşı verilen mücadelenin simgesine dönüşen Emek Sineması eyleminde, Demirören AVMyi işgal etmek isteyen katılımcılar polis engeliyle karşılaştı.

Emek Bizim İstanbul Bizim inisiyatifinin düzenlediği eylemde, eylemcilere engel olabilmek için AVMnin kepenkleri kapatıldı. Bunun üzerine eylemciler sloganlar eşliğinde Demirörene yumurta ve boya attı.

Ruhsatsız binayı polis koruyordiyen eylemciler basın açıklamasında, kenti, sermayenin ve iktidarın elinden geri almaya çabalamaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Eylemciler Demirören AVMnin ardından Emek Sinemasına yürüdü. Eylemde, Tayyip Çıkamadığı Her Sahneyi Yıkıyor”, “Emek Sermayeyle Uzlaşmayacak”, “Taksimin Betonlaşmasına Hayıryazılı pek çok döviz taşındı.

Mimarlar Odası avukatı Can Atalay sinemanın önünde yaptığı açıklamada Emek Sineması için verilen mücadelenin kentsel dönüşüm denilen yağmanın simgesi haline geldiğini söyledi. Atalay, Demirören AVMnin hukuka aykırı bir bina olduğunu da söyleyerek Bu dava, vazgeçilebilir bir dava değildir. Geleceğimiz için bir mücadeledirdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler