'Cumhurbaşkanlığı için bizim de adayımız olacak'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millete sundukları seçeneklerde sadece Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu söyleyen İnce "Durun bakalım daha, analar ne evlatlar doğurur, bakacağız. Bizim de adayımız olacak'' dedi.

Yayınlanma: 23.12.2012 - 13:37
Abone Ol google-news

Partisinin İzmit İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıya katılan İnce, burada yaptığı konuşmada, AKP'nin  kazandığı seçimler karşısında partililerden morallerini bozmamasını isteyerek, ''2002'de, 2004'te, 2007'de, 2009'da ve 2011'de yenemedik. Bu doğru. Önce bunu kabul edelim. Biz 1989'da yaptığımızı şimdi bir daha yapacağız'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen İnce ''Millete sundukları seçeneğe bakın. Abdullah Gül mü, Recep Tayyip Erdoğan mı? Durun bakalım daha, analar ne evlatlar doğurur, bakacağız. Bizim de adayımız olacak'' şeklinde konuştu.

İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Madımak olayının araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirdiğini hatırlatarak, DDK'nın, anayasal olarak askeriye ve yargıya bakamayacağını savundu.

Konuşmasında medyayı da eleştiren İnce, ''Bundan önceki bütçe konuşmamı internetten 4 milyon 700 bin kişi tıkladı. Son bütçe konuşmasını ise 6 milyon kişinin izleyeceğini tahmin ediyorum. Büyük bir rekora doğru gidiyoruz. İstediği kadar medyaya talimat versin. İstediği kadar AKP'nin televizyon kanalları göstermesin. Demokrasi sayesinde, teknoloji sayesinde, iletişim ve bilim devrimi sayesinde engel olamıyorsun'' ifadesini kullandı.

Atanamayan öğretmenler konusunda mecliste en fazla söz alan milletvekili olduğunu anlatan İnce, atanamayan 300 bin öğretmenin bir araya gelip haklarını arayarak seslerini duyurması gerektiğini kaydetti.

İnce, Türkiye'nin dış politikasının ''yurtta barış, dünyada barış'' üzerine kurulu olduğunu dile getirerek, ''Türkiye, Orta Doğu'da egemen güçlerin jandarması oldu. Suriye bizim komşumuz, onun içişlerinde bir problem olabilir. Suriye ile savaşmayı aklımızdan bile geçirmememiz lazım. Neden savaşalım, ülkemize bir saldırı yoksa neden böyle bir olayın içinde olalım. Neden egemen güçlerin maşası olalım?'' ifadesini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler