''Yığılca Arısı'' dünyaya tanıtılacak

Yığılca Bal Üreticileri Birliği Başkanı Nusret Kara, Yığılca arısını tüm dünyaya tanıtarak ilçeyi arıcılıkla geçinen bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yayınlanma: 23.12.2012 - 15:10
Abone Ol google-news

Kara, Yığılca arısının, bal üretimi açısından çok iyi bir ırk olduğunu anlattı.

Türkiye'nin arı kolonisi bakımından dünyada birinci, bal üretiminde ise üçüncü sırada yer aldığına dikkati çeken Kara, bunun ''bol miktarda bal üreten arı ırklarının kullanılmamasından'' kaynaklandığını kaydetti.

''Yığılca arısı ırkıyla üretim yapılırsa, Türkiye bal üretiminde dünyada birinci sıraya yükselebilir'' diyen Kara, 2012 yılının kendileri açısından verimli geçtiğini bildirdi.
Yığılca'ya bakanlık sertifikalı ''Ana Arı Üretim Tesisi'' kazandırdıklarını ifade eden Kara, burada üretilen ana arıların tüm Türkiye'de satışa sunulduğunu dile getirdi.

Kara, birlik olarak 2013 yılında Yığılca arısı ve bal üretimini artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
''2012 yılında olduğu gibi 2013 yılında da Yığılca arısının tanıtımı için gerekli tüm çalışmaları yapacağız. Şu anda çok yoğun talep var. İnşallah bu yılki 2 bin 500 ana arı üretim kapasitesini, 2013 yılında 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yığılca arısı, Türkiye arıcılığında gelecek vaat etmektedir. İnşallah Yığılca arısını tüm dünyaya tanıtarak, ilçemizi arıcılıkla geçinen bir ilçe haline getirmeyi amaçlıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler