Üç virtüöz ünlü üçlüleri seslendirdi

İş Sanat, klasik müzik "Virtuoso" konserleri kapsamında dün akşam üç ünlü virtüözü ağırladı.

Yayınlanma: 23.12.2012 - 18:35
Abone Ol google-news

Klasik müzik tutkunlarının hayranlıkla izlediği konserde keman sanatçısı Isabelle Faust, piyanist Alexander Melnikov ve çellist Alexander Rudin, Schumann, Beethoven ve Smetana’nın eserlerini yüksek birliktelikle seslendirdiler.

Çok genç yaşta Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ne çellist olarak davet edilen ve ilk konserinden bugüne festivalin ve konser programlarının aranan yıldızı olan, zamanla oda müziği toplulukları da yöneten Alexander Rudin’i gene çok başarılı olduğu çellosuyla dinledik. Alexander Melnikov yaylılara başarılı bir yorumla eşlik etti. Isabelle Faust ise, büyük bir virtüöz ve usta oda müziği yorumcusu olduğunu kanıtladı.

Üçlü, konserin ilk yarısında Schumann’ın Fantasiestücke ile Beethoven’ın 2 numaralı Piyanolu Trio’sunu seslendirdi. Konserin ikinci yarısında Smetana’nın Piyanolu Trio’sunu yorumlayan üçlü ısrarlı alkışlara rağmen Smetana’nın müziğinin üzerine bis yapmadılar.

Hafızalarda hep genç kalan çellist


Defalarca Türkiye'ye gelen çellist, orkesra şefi, piyanist, eğitimci Alexander Rudin(d.1960), 2003’te, İstanbul Aya İrini Müzesi’nde II. Bach Günleri kapsamında Bach’ın iki konçertosunu, ardından da iki günde bestecinin çello için yazdığı tüm süitleri birden seslendirerek unutulmaz bir maraton gerçekleştirmişti. 1989 yılında 17.Uluslararası İstanbul Festivali'nde Vladimir Skanavi ile  Beethoven, Schubert ve Franck piano-çello sonatlarını çaldığında çok genç heyecan uyandıran usta bir virtüözdü.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler