Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet; hukuksuzluk, savaş politikları, aydınlara, öğrencilere, emekçilere karşı düşmanlığa sesini yükselten sanatçıları ve binlerce insanın tepkisini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 07:29
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Aydınların isyanı


Bostancı Gösteri Merkezinde son yılların en büyük aydın buluşmasında hukuksuzluk, savaş politikaları, aydınlara, öğrencilere, emekçilere yönelik terör ve AKP iktidarı “reddedildi”. “Sanatçılar Girişimi” sözcüsü Ataol Behramoğlu “Sanata ve toplumun hiçbir kesimine bu kadar baskı olmadı. Bir avuç ‘Yetmez ama evet’çiye rağmen bu hukuksuzluğa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.


HÜRRİYET

İşten atabilirsin zaten ölüyoruz


Fırtınalı havada yardıma giderken, dahak şile liman'ndan ayrılmadan kayalarak çarparak batan kurtarma botunun arızalı olduğu ortaya çıktı. 
 


MİLLİYET

Bir kadın bin işkence


1981-1989 arasında Diyarbakır Cezaevi'nde yatan Emine Turgut "Akla gelebilecek her türlü işkenceyi gördüm" dediği o yılları Milliyet'e anlattı.
 


VATAN

O artık kağıt parçası


Milli Piyango İdaresi, pantolon cebinde yıkanınca rakamları silinen 21.7 milyon TL'lik loto kuponu için 'kaıt parçası' dedi, talihli depresyona girdi.
 


RADİKAL

Komutanların yemini değişecek

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozbağ, Radikal'e konuştu : 35 maddedeki darbe bahanesi ifadeler asker yemininde de var.
 


AKŞAM

Uludere devletle barıştı


Geçen yıl sınırd a34 köylüyü kaybeden Uludere yara sarıyor. Irak'a kaçağa gidenlerin terörist diye bombalanmasıyla yaşanan trejedinin üzerinden bir yıl geçti .
 


SÖZCÜ
 
Atanamayan öğretmenin işi Allah'a kaldı!


Yaklaşık 300 bin öğretmen adayı perişan... Yağmur duası gibi iş duasına çıktılar. Duyun artık

 

HABERTÜRK

5 No'lu akü mü öldürdü

Bir gün önce kaptan "Emergency grubunda 5 No'lu akü bitik, acil" diye dilekçe yazmış.

 

SABAH

5 yıldızlı vurgun

Alanya'daki 7 milyon TL'lik arazi, sahibinden habersiz olarak sahte kimlikle, beş yıldızlı otel inşa edecek işadamına 2 milyon TL'ye satıldı.



AYDINLIK

Gözyaşların dinsin yetiştik çünki biz


Menemen'de dün büyük Kubilay eylemi gerçekleşti.Eyleme sabah 8'den öğlen 14'e kadar 50 bini aşkın yurttaş katıldı. Yurdun dört bir yanında da gericiliğe karşı yürüyüşler oldu.
 

 

POSTA

Fedakar

Siir'in Doğan köyünde çalışan ebe-hemşire fatma Altunyurt safra kesesindeki rahatsızlık nedeniyle sancılanınca hastaneye gitmek üzere ambulansla yola çıktı. Ambulans karda mahsur kaldı. Aynı yerde mahsur kalan minibüsteki hamile kadının sancıları başladı. Fatma Altunyurt kendi ağrısını unuttu, minibüste kadını doğurttu.



BİR GÜN

Katliam serbest, anmak yasak

Yüzlerce insanın devlet kontrolünde katledildiği Maraş Katliamı'nı anmak isteyen yurttaşların önüne polis barikat kurdu. Maraş girişinde durdurulan bir gruba pois saldırdı. Otobüs firmelerı da anmaya insan taşımamaları için polis tarafından tehdit edildi. 

 


YENİ ŞAFAK

Komutan yemini değişiyor

Başban Yardımcısı Bekir Bozdağ, komutanların devir teslim törenlerinde yaptıkları, darbeye gerekçe olarak gösterilen yemin metninin değişeceğini açıkladı. TSK'nın rejimin bekçisi olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama yükümlülüğü bulunduğu anlamındaki ifadeler metinden çıkarılacak.

 

ZAMAN

PKK'ya lojistik destek İran'dan

Terör örgütü KCK/PKK ve dış bağlantıları ile Turgut Özal'ın ölümü hakkında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den çarpıcı açıklamalar geldi. Aksiyon ve Today's Zaman Ankara temsilcilerine konuşan Şahin, terör örgütünün İran'ı barınma, geçiş, eğitim, tedavi, eleman-finansman temini ve propaganda açısından kullandığını söyledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler