Dursunbey'de salgın alarmı

Dursunbey'de 87 kişinin, karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduğu bildirildi.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 10:20
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, cumartesi gece geç saatlerden itibaren çok sayıda kişi, ishal, kusma ve şiddetli karın ağrısıyla Dursunbey Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Belediye hoparlörlerinden suların kaynatılmadan içilmemesi konusunda uyarıcı anonslar yapılırken, ilçe merkezindeki kaynak suyunun aktığı 10 sokak çeşmesi kapatıldı.

Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, 87 kişinin karın ağrısı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu belirterek, ''Alaçam Dağı'ndan gelen ve sokak çeşmelerinden akan su hemen kesildi. Tahminler, sorunun bu sudan kaynaklandığı yönünde'' dedi.

Kış aylarında suların kaynatılarak içilmesini öneren Aksanyar, ''Ben, evimde kış aylarında sürekli kaynatılmış su kullanıyorum. Bugün su numuneleri laboratuvara gönderildi. Sonuçlar geldiğinde gerekli tedbirlerimizi daha fazlasıyla alacağız. Halkımızın çok dikkatli olmasını rica ediyorum'' dedi.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz da şebeke suyunun sürekli tahlil edildiğini, klorlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

İlçe Sağlık Müdürü Hakkı Özçoban, kar sularının sokak çeşmelerinden akan suya karıştığını tahmin ettiklerini belirterek, laboratuvar sonucuyla sorunu daha kesin tespit edebileceklerini bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler