Doğu kara teslim: Yüzlerce köyle ulaşım sağlanamıyor

Van, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 200'e yakın köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 10:35
Abone Ol google-news

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan köy yollarında karla mücadele ekipleri tarafından başlatılan çalışmanın devam ettiği, kent merkezi ve ilçelerde 55 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
Yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarının sürdüğü, kardan temizlenen bazı köy yollarının fırtına ve tipinin etkisiyle yeniden ulaşıma kapandığı kaydedildi.
Kar yağışının beklenmediği kentte, en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece olarak tahmin edildiği bildirildi.

Muş


Kent merkezi ve ilçelere bağlı 30 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta da yol açma çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle ulaşıma kapanan yolları açmak için 75 kişilik 13 ekiple başlatılan çalışmaların, 2 kar savurma aracı, 8 kepçe, 11 greyder, 4 dozer ve 4 bıçaklı küreme aracıyla devam ettiğini söyledi. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan köy yollarında ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını vurgulayan Yentür, kar yağışı ve tipinin çalışmaları yavaşlattığını ifade etti.

Bitlis

Kar kalınlığının kent merkezinde 86, yüksek kesimlerde bir metreye ulaştığı Bitlis'te, halen 24 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince köy yollarında başlatılan çalışmalar aralıksız devam ederken, kent merkezinde biriken karlar da belediye ekipleri tarafından kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Hakkari

Sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkili oluğu kentte 9 köyle ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar nedeniyle kapalı bulunan mahalle yollarındaki çalışmalar da devam ediyor. Kar kalınlığının 58 santimetre olarak ölçüldüğü kent merkezinde, vatandaşlar da evlerinin çatısında biriken karları temizliyor.
 

Şırnak

Beytüşşebap ilçesinde aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. Son bir haftadır aralıklarla yağan kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 60 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştı. İlçeye bağlı 16 köy yolunun ulaşıma kapandığı Beytüşşebap'ta yüksek gerilim hattı direklerinin devrilmesi sonucu da elektrik kesintisi yaşanıyor. TEDAŞ yetkilileri, hatlardaki arızaların giderilmesi için 9 ayrı ekibin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Ayrıca ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden açılması için İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekibin çalışma yaptığı öğrenildi. İlçe esnafı, kar yağışı nedeniyle köy yollarının kapanmasının ve vatandaşların gelip gidememesinden dolayı satışların durduğunu belirterek, ''Gelen giden olmayınca biz de maddi olarak büyük sıkıntı yaşıyoruz'' dedi.

 

Sivas

Sivas'ta, kar yağışı dolayısıyla 83 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı bildirildi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, merkezde 5, Altınyayla'da 6, Divriği'de 12, Doğanşar'da 8, Gürün'de 10, Hafik'te 17, İmranlı'da 13 ve Kangal'da 12 olmak üzere toplam 83 köy yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
Öte yandan, kar ve tipi nedeniyle Divriği-Arapgir yolunda da ulaşım sağlanamıyor.
Karla mücadele ekiplerinin, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

 

Kar temizleme aracı devrildi

Kar yağışı ve soğuk hava dolayısıyla, Suşehri-Sivas Karayolu'nda bulunan 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Bu bölgede karla mücadele çalışmalarına katılan 162. Karayolları Şefliği'ne ait 58 NN 467 plakalı, kar temizleme ve tuzlama aracı olarak kullanılan kamyon, buz tutan yolda kayarak devrildi. Sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada, kamyonda maddi hasar oluştu. Kamyon, vinç yardımıyla kaldırıldı. Bu sırada bir süre trafiğe kapanan yol, vincin kaldırılmasından sonra yeniden açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler