'Bir derin devlet varsa AKP derin devletidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, ''Çökertilememiş, halledilememiş bir derin devlet varsa AKP derin devletidir. AKP kendi derin devletini kurmuştur'' dedi.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 11:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, CHP Samsun İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'derin devlet tam olarak temizlenemedi' sözlerine atıfta bulunan Koç, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 3'te 1'i içerde. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız olması gereken tüm kurum ve kuruluşları Başbakanın oluşturduğu yapılar haline dönüştü. Yargıya talimat veriliyor, yasama organı ortada, 326 tane el ne derse kalkmak zorunda. Üniversitelerin durumu ortada. Ne yazık ki, demokrasilerde 4 güç olarak değerlendirilen medyanın durum ortada. Hangi derin devletten bahsediyor sayın Başbakan. Çökertilememiş, halledilememiş bir derin devlet varsa AKP derin devletidir. AKP kendi derin devletini kurmuştur'' dedi.

Otoyollar ve köprülerin özeleştirilmesi

Otoyollar ve köprüler özeleştirilmesine de değinen Koç, şunları kaydetti: ''Daha önceki özelleştirmeler ortadadır. Hemen bize, klasik bir AKP sorusu geliyor, 'siz özelleştirmeye karşı mısınız.' Konu o değil. Bu bir özelleştirme değil bir borçlanma. Bugünkü taşıt sayısına baktığımızda köprü ve otoyolların 25 yılda elde edeceğiz gelir en az 15 milyar dolar. Artacak olan nüfusu ve taşıt sayısını baz alacak olursak bu rakam 20-25 milyar dolar civarına denk geliyor. Yani gelecek 25 yılda elde edilecek 25 milyar doları bugün biz 5.7 milyar dolara devrediyoruz. Bu akıllı bir ticaret mi? 25 milyar doları ben 5.7 milyar dolara veriyorum, böyle bir mantık olur mu? Kategorik bir karşı çıkış değil söylediğimiz bir hesap.''

''Onun için bu satış değildir, bir borçlanmadır'' diyen Koç, ''Bunun için yasal girişimlerimiz olacak. Bu satış TBMM'nin bütçe yapma hakkının elinden alınmasıdır, yani bir Anayasa suçudur. Bütçe hakkı TBMM'nindir. Bu satış ancak TBMM'nin kararı ile yapılabilir. Devlet şirketlerini, arsalarını, yollarını, köprülerini satıp cari giderlerini karşılayacak. Bu neye benzer biliyor musunuz? Bir babanın evini geçindirebilmek için kanını satmasına benzer. Kanını satar satar sonunda ölür baba ve ev geçinemez hale gelir'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler