Gül'ü kızdıran soru

Çankaya Köşkü'nün resmi internet sitesinden Cumhurbaşkanı Gül'ü kızdıran soruya yer verilmedi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

Çankaya Köşkü'nün sitesinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Suudi Arabistan'a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklama ve gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar "Açıklamalar" bölümünde yeraldı.

Gül'ün yaptığı açıklama ile gazetecilerin Musevilere yönelik soru ve yanıtları sitede yer alırken, Gül'ü kızdıran iki soruya yer verilmediği dikkati çekti.

Gül, dün Suudi Arabistan'a hareketinden önce resmi açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, iki soruya kızmıştı. Gül, "Kral Abdullah'ın Türkiye ziyareti sırasında özel hediye geldiğini biliyoruz" diye başlayan soruya "Ne biliyorsunuz, nereden biliyorsunuz" diye tepki göstermişti.

Gül, hediye geleneğini anımsatan gazetecinin, "siz bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti adına özel bir hediye götürecek misiniz? Acaba bir Umre ziyareti planının var mı?" sorularına da sinirli ses tonuyla, "ziyaretten sonra hepsini görürsünüz" yanıtını vermişti.

Bu iki sorunun, Çankaya Köşkü'nün Cumhurbaşkanı'nın tüm faaliyetlerinin verildiği, diğer soruları da kapsayan açıklaması içinde yer almaması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler