Hapishane değil akıl hastanesi

Reform Vakfı tarafından hapishanelerde yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere'de suç işlemiş akıl ve ruh sağlığı bozuk binlerce kişi, tedavi görebileceği kurumlar yerine hapishanelere gönderiliyor. Raporda, her 10 tutuklu ve hükümlüden 1'inin ''ciddi düzeyde'' ruhsal rahatsızlığı bulunduğu belirtildi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 08:29
Abone Ol google-news

İngiltere'de suç işlemiş akıl ve ruh sağlığı bozuk binlerce kişi, tedavi görebileceği kurumlar yerine hapishanelere gönderiliyor.

Hapishanelerde Reform Vakfı tarafından yapılan araştırma sonucunda hazırlanan raporda, akıl ve ruh sağlığı bozuk kişilerin uygun kurumlarda tedavi altına alınmasının, hapishaneler üzerindeki büyük baskıyı da hafifletebileceğine dikkat çekildi.

Raporda, hapishanelerdeki her 10 tutuklu ve hükümlüden 1'inin ''ciddi düzeyde'' ruhsal rahatsızlığı bulunduğuna işaret edildi. Raporun, İngiltere'deki ceza ve tutukevlerinin 57'sinde yapılan izlemeler sonucunda hazırlandığı belirtildi.

Rapora göre hapishanelerde jiletle iki kolunu birden kesen ve sadece kanamaları durdurulup koğuşuna geri gönderilen mahkumlar, başa çıkılamadığı için sürekli hücrede tutulanlar, zeka yaşı klinik olarak 2 ile 5 yaş arasında tespit edildiği halde normal koğuşta tutulan mahkumlar bulunduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler