Talihli bilet Milli Piyango İdaresi'ne ibraz edilmedi

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Süper Loto çekilişinde 21 milyon lira tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan biletin İdare'ye henüz ibraz edilmediğini bildirdi.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 14:58
Abone Ol google-news

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 266. haftaya ait Süper Loto çekilişinde 21 milyon 763 bin 311 lira tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan bilet halen İdare'ye ibraz edilmedi. Sayısal Oyunlar Yönetmeliğine göre, şans oyunlarına ait biletlerin hamiline ait olduğu hatırlatılan açıklamada, ikramiye ödemesi için biletin ibrazının şart olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için biletin herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde sistem tarafından okunabilir ve onaylanabilir nitelikte olması şarttır. ikramiye isabet eden numaraları veya barkod ve bilet güvenlik numarası üzerinden yırtılmış ve kopmuş olan biletlere ikramiyenin ödenebilmesine, bu biletlerin ibrazını müteakiben yapılacak veya yaptırılacak inceleme ve araştırmadan sonra İdarece karar verilir. İkramiye ödenebilmesi için, bir bilette en az çekilen sayılar, barkod, bilet güvenlik numarası, çekiliş tarihi ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler