Yıla sanatla veda

Yılın son günlerini güzel sanatlarla geçirmek isteyenler için 2012'nin son sergileri ziyaretçilerini bekliyor.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 15:04
Abone Ol google-news

Başkentte sanat merkezleri, resim, heykel, seramik ve fotoğraf dallarında yılın son sergilerini sunuyor. Bunlardan ilki tiyatro sanatçısı Prof. Cüneyt Gökçer anısına düzenlenen fotoğraf sergisi. Ölümünün üçüncü yılında ''Cüneyt Gökçer… Ustamız'' fotoğraf sergisi, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'ndeki sanatçının 60 yıllık sanat yaşamında rol aldığı ve yönettiği oyunlardan fotoğraflar hafta boyunca görülebilecek. Yurt dışında büyük yankı uyandıran ''Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası - Yaşam Döngüsü Sergisi'' yılın son gününe kadar Kentpark Alışveriş Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.

CerModern'de ise dahi ressamlardan Van Gogh'un eserlerinin teknolojiyle 3 boyutlu ve hareketli hale getirildiği ''Çerçeve yok içindesin'' sloganıyla yola çıkan ''Van Gogh Alive'' sergisi de 2012 yılını 2013'e bağlayan sanat etkinliklerinden biri olarak, 3 Ocak'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Soyut Sanat Galerisi de senenin son haftasına sergileriyle girenlerden. Galeri Soyut'da Selda Eren'in ''Varlık ve Hiçlik'' resim sergisi, ''Küçük Şeyler-14'' isimli karma resim ve heykel sergisi ve Yiğit Dündar ile Ali Özer'in ''Buluşma IV'' adlı resim sergileri de sanatseverleri yeni yıl öncesi karşılayacak.

KAV Sanat Galerisi de ''Küçük İşler I'' sergisiyle figüratif, nonfigüratif, dışavurumcu, gerçekçi, soyut, pastoral ve farklı kavramlardan oluşan küçük ölçülerdeki işleriyle 25 sanatçının resimlerine ev sahipliği yapıyor.

Galeri Polart da ise ''iki''binoniki'' konulu resim sergileriyle Serap Selçuk Atabaş ve Kadir Atabaş, seneyi uğurlayacak. Yusuf Bilge'nin resim sergisi ise İkizler Antika ve Sanat Galerisi'nde de gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler