Suriye'de 57 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de Esad rejimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği saldırılarda, 57 kişinin öldüğü bildirildi.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 21:49
Abone Ol google-news

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin muhaliflere yönelik hava ve kara saldırılarında, Şam banliyölerinde 14, Halep'te 10, Humus'ta 25, İdlib'de 3, Deyr ez-Zor'da 2, Dera, Hama ve Rakka kentlerinde birer olmak üzere ülke genelinde 57 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Hama'nın doğusunda yer alan Ma'ana beldesi yakınlarında Rus yapımı Mig savaş uçağını düşürdüğünü ileri sürdü.

Bir savaş uçağının Humus'un Hanut beldesine ''varil bombası'' atması sonucu bölgede ölen ve yaralananların olduğunu aktaran SRGC, Halep'in Mercidabık bölgesindeki Minnig Askeri Havaalanı yakınlarında şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve bölgeden dumanların yükseldiğini belirtti.

Kuzeydeki Haseke kentine bağlı Tel Berk beldesinde ÖSO birlikleri ile Suriye ordusu arasında çatışmaların çıktığını açıklayan SRGC, başkent Şam'ın Meydan bölgesinde bir patlamanın meydana geldiğine işaret etti. SRGC ayrıca, kentin Duma, Dareya, Tedamun, Doğu Guta ve Akraba bölgelerinin havan ve roket saldırılarına maruz kaldığını kaydetti.

SNHR, dünkü olaylarda 93'ü Hama'nın Halfaya ilçesinde olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 199 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler