Hacettepe'ye çiftlik muamelesi

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in arkadaşı olan ve 3 farklı göreve getirilen Muhammet Özgehan, şimdi de yükseköğretim mevzuatına göre akademik personel olmamasına karşın bu kapsamda görevlendirilerek yurtdışı gezilerine gitmeye başladı.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 08:35
Abone Ol google-news

Hacettepe Üniversitesi'nde (HÜ) bir yıl önce göreve başlayan Rektör Murat Tuncer’in arkadaşı olan Özgehan’ın, yaklaşık 5 ay içerisinde hem fakülte sekreteri hem rektör danışmanlığı hem de teknokent yönetim kurulu başkanvekilliği görevlerine getirilmesi üniversite içindeki kadrolaşmayı gözler önüne sermişti. Hiçbir ekonomi eğitimi olmayan Özgehan’ın mali işlerden sorumlu danışman olması üniversite içinde tepkilere neden olurken, Özgehan’ın şimdi de akademik personel gibi yurtdışı gezilerine katıldığı ve bu kapsamda harcırah aldığı belirlendi. Öte yandan Rektör Tuncer’in üniversitenin 3 rektör yardımcılığı kadrosu dolu olmasına karşın vekâleten 3 rektör yardımcısı daha ataması da üniversitede rahatsızlık yarattı. Tuncer’in hem Yükseköğretim Yasası hem de Danıştay’ın daha önce verdiği kararlara aykırı olarak 3 kişiyi daha rektör yardımcığına getirmesi, HÜ’de rektör yardımcısı sayısını 6’ya çıkardı.
 

TBMM’ye taşındı

CHP Milletvekili Turgut Dibek, tepki çeken uygulamaları verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Dibek, şu soruları yönetti: “Katma bütçeden döner sermaye bütçesine kaynak aktarıldığı doğru mudur? Danıştay kararlarına rağmen, tedviren rektör yardımcılığı atanmasının sebebi nedir? Tedviren atananlar ne kadar ücret almaktadır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler