Geyikler aç kalmasın diye

Uludağ'da ağırlaşan kış şartları nedeniyle aç kalan geyikler için doğaya yem bırakıldı.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 09:54
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü ekipleri ile Fethiye ve Yediselviler Avcılar Kulübü üyeleri, Uludağ'ın Yeşiltarla mevkisine çıkarak 50 balya kuru yoncayı doğaya bıraktı.

Şube Müdürü Necati Alıç, kış şartları ağrılaştıkça geyiklerin beslenmelerinin güçleştiğini belirterek, şunları söyledi:

''Biz bu duruma katkı koymaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da bu çalışmalarla halkın dikkatini çekerek doğaya karşı duyarlılıklarını artırmak istiyoruz. Bu işimizi planlı olarak yürüterek geyikler için yem bırakıyoruz, dün keklikler için bıraktık ve bu tüm kış boyunca devam edecek. Buradaki geyiklerin bir kısmı bilhassa Uludağ'ın güney kısmından geçen sürülerle birleşti diye tahmin ediyoruz. Ancak ayak izlerinden anladığımız kadarıyla bu civarda 5-10 tane var diye düşünüyorum. Geyiklerin kış şartlarından ötürü buraya geldiğini gördük. Yonca, kuru yonca ve bol miktarda buğday doğaya bıraktık. İnsan eli ile bozulan doğal dengeye bir nebze olsun katkı koymayı amaçlıyoruz.''

Çalışmaya katılan Fethiye Avcılar Kulübü Başkanı Hasan Can da ''Biz avcılar belki yok ediyoruz ama tekrar beslemeyi de bilmemiz lazım. Onun için doğaya, hayvanlara yem bıraktık. İnşallah faydalı oluruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler