AVIVA 4 bini aşkın çocuğa dokundu

2009'da SHÇEK ile şimdi de TOÇEV'le yol alan şirket, okumak isteyen çocuklara destek oluyor.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 11:59
Abone Ol google-news

İlk iki yıl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurulu (SÇHEK) İstanbul İl Müdürlüğü ile yola çıkan şirket, eylülden itibaren de TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ile çocukları sokaktan okula yönlendiriyor.

Bu konudaki sorularımızı yanıtlayan yetkililerin verdiği bilgiye göre, şirket tarafından bu süre zarfında sokakta yaşayan veya çalışan çocuklar bakımevlerine yerleştirildi ya da bakımevlerindeki çocuklara hem maddi hem de manevi destek sağlandı, 4 binden fazla çocuğun hayatına dokunuldu.

Geçen eylülden itibaren de şirketin yeni partneri TOÇEV oldu. TOÇEV ile birlikte maddi durumu yetersiz olan okumaya istekli çocuklar için destek sağlamaya devam edildi.

315 yıllık bir geçmişe sahip olan dünyanın altıncı büyük sigorta grubu AVIVA PLC’nin Türkiye’deki yapılanması olan AVIVA Sigorta, 1994’ten bu yana ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veren, “okumak her çocuğun hakkıdır” ilkesiyle çalışmalarını şekillendiren TOÇEV ile çocukların hayatlarına dokundu. TOÇEV’e 20 bin TL’lik bağışta bulunan AVIVA Sigorta, öğrencilerin farklı yöndeki ihtiyaçlarının karşılanmasına destek sağladı.

TOÇEV’e yaptığı bağışla öğrencilerin yurt ve dershane ödemelerinin yanı sıra kırtasiye dağıtımı, sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesi gibi farklı alanlarda destek sağlayan AVIVA Sigorta, farklı ihtiyaçların karşılanmasına da yardımcı oldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 92 öğrenciyle gerçekleştirilen Askeri Müze ziyaretinin yanı sıra şirket, İstanbul’da ikamet eden 166 öğrenciye içinde silgiden kaleme, defterden spor ayakkabıya, hijyenik ürünlerden eşofmana kadar pek çok malzemeyi barındıran hediye paketlerinin gönderimine destek oldu.

Ayrıca çocuklar için TOÇEV’in önceki gün (23 Aralık Pazar) geleneksel olarak düzenlediği yılbaşı partisine de destek verildi.

 

Aviva, Aviva USA’yı sattı

Aviva PLC, Aviva USA’yı Athene Holding ile 1.8 milyar dolara sattı. Aviva PLC, ABD’deki hayat sigortası ve bireysel emeklilik faaliyetlerini yürüten Aviva USA Corporation’ı 1.8 milyar dolara Athene Holding’e sattı. Aviva, Aviva USA’nın varlık yönetim operasyonlarını ise elinde tutmaya devam edecek. Aviva, borçların ödenmesinden sonra bu satıştan 1.55 milyar dolar nakit elde edecek. Öte yandan şirket Aviva Sigorta, sermaye tavanını 250 milyon liraya yükseltmeyi planlıyor. Şirketin kayıtlı sermaye tavanı halen 150 milyon lira.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler