Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı

Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği (GİSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Demirtaş, yılbaşı öncesi vatandaşları sahte içki konusunda uyardı.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 13:51
Abone Ol google-news

Demirtaş, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda vatandaşların sahte içkilerden zarar görmesini de göz önünde bulundurarak, tüketicileri uyarmayı önemli gördüklerini belirtti.

Yılbaşı akşamı alkollü içkilerde bandrollü orijinal içkilerin tüketilmesini, sahte alkollü içkilerden vatandaşların zarar görmemesi dileyen Demirtaş, şunları kaydetti:
''Alkollü içeceğin satış fiyatı 'çok uygun' görünüyorsa, mutlaka bir daha düşünün. Fiyatı genel perakende fiyatına göre şüphe doğuracak seviyede ucuz olan ürünler satın alınmamalıdır. Özellikle toplu şekilde içki servis eden işletmeler, yetkili dağıtıcılar dışındaki firmalardan alım yapmamaya özen göstermek zorundadır. Derneğimizin ortalama olarak 70 cl'lik ürünler için hesapladığı asgari ücretler şöyle oluşmaktadır; 70 cl rakı için 38,5 lira, 70 cl votka için 33,5 lira, 70 cl viski için 44,5 lira, 70 cl cin için 33,5 lira. Önerilen fiyatlar bu rakamların altında ise lütfen satış yapan firmanın yetkinliğini gözden geçirin. Güvenliğinden emin olamıyorsanız, size önerilen fiyat ne olursa olsun o ürünü satın almayın. Sonuçta hiçbir fiyat sizin ve sevdiklerinizin hayatından daha değerli değildir.''

Demirtaş, bandrolü olmayan veya bandrolü kapak açma yerinden yırtık şişelerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Kapağı açılmış görünümlü şişelere her zaman şüpheyle yaklaşın. Arka bölümünde hiçbir şekilde Türkçe etiket bulunmayan şişeleri satın almayın veya tüketmeyin. Bir eğlence yerinde rakı istediğinizde mutlaka masanıza açılmamış şişe isteyin. Karaf veya kadehle getirilen rakıları kabul etmeyin'' ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler