Özel'den şehit annesine hediye

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen jandarma komando çavuş Noyan Aydın'ın köydeki evini eşya ve fotoğraflarının yer aldığı ''anı evine'' dönüştüren annesi Ayşe Aydın'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in gönderdiği hediyeler takdim edildi.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 12:03
Abone Ol google-news

Silvan'da 14 Temmuz 2011'deki hain saldırıda şehit olan Noyan Aydın (24) için Dedeler köyündeki iki katlı evlerinin birinci katında ''Şehit Çavuş Noyan Aydın Anı Evi'' oluşturan anne Ayşe Aydın'ı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve eşi Nursel Enç, ilçe merkezindeki Çetin Apatay Bulvarı'ndaki evinde ziyaret etti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in şehit annesine gönderdiği hediyeleri takdim etmek için kendisini görevlendirdiğini belirten Albay Enç, Orgeneral Özel'in iyi dilekleri ve selamlarını getirdiğini kaydetti.

Albay Enç, şehitlerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini, vatanın şehitler sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Ayşe Aydın'a, Orgeneral Özel'in gönderdiği şiltle ay yıldız motifinin bulunduğu gümüş şekerlik takdim eden Albay Enç, şehit annesiyle sohbet etti.

''Şehitler unutulursa ölür''

Şehit annesi Aydın, yaptığı açıklamada, ziyaretten çok duygulandığını, hislerinin hiçbir şeyle ölçülmeyeceğini belirtti.

Kendisini hatırlamasından dolayı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e çok teşekkür ettiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

''Bu hediyeleri köyde oğlum için yaptığımız anı evine koyacağım. Tören ilçe merkezindeki evimizde gerçekleşti. En kısa zamanda köye giderek bu hediyeleri orada sergileyeceğim. Noyan sadece benim evladım değil herkesin evladı. Unutulmamasını istedim. Köydeki anı evine eşyalarını ve fotoğraflarını koydum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Hatırlanmak güzel bir duygu. Şehitler ancak unutulursa ölürler. Hatırlandıkça da yaşarlar. Bizim unutulmadığımız ortaya çıktı.''

Ayşe Aydın, Ereğli'de bir süre önce üniversite öğrencilerinin hazırladığı ''Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Ailelerinin Halkla Buluşması'' etkinliğinde, ''vatanın Türk ve Kürt ayrımı olmadan alındığı'' konuşmasıyla birlik mesajı vermişti.

6 aylık çocukken babasını yitiren Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 14 Temmuz 2011'de şehit olmuş, cenazesi 16 Temmuz 2011'de Dedeler köyünde toprağa verilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler