İDSO'dan unutulmaz yeni yıl konseri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) bu seneki 'Yeni Yıl Konseri'ni 28 Aralık Cuma günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 20.00'de gerçekleştirecek. Şef Antonio Pirolli yönetimindeki orkestra, sanatseverlere unutulmaz bir yeni yıl konseri yaşatacak.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 13:34
Abone Ol google-news

Antonio Pirolli'nin şefliğini üstelendiği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) “Yeni Yıl Konseri” zengin repertuarıyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Dünya klasikleri arasında yer alan J. Brahms’ın ünlü 5 no’lu Macar Dansı ile konsere başlayacak olan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İlyas Mirzayev (piyano), Göksel Baktagir (kanun), Yurdal Tokcan (ud) ve Ercan Irmak’ın (ney) solist olarak yer aldığı İlyas Mirzayev’in Dörtlü Konçertantı’nı seslendirecek.

Soprano Birgül Suariç ve Tenor Aydın Uştuk önce solo aryalar daha sonra da birlikte Çağdaş Fürstin Operetinden Siva ve Edwin’in unutulmaz düetini ve Kontes Mariza Operetinden Mariza ve Tassilo düetini seslendirecek.

İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası

Cemal Reşit Rey’in yönetiminde 1945’te kurulan İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası, 1972 yılında Kültür Bakanlığı’na bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. AKM’nin tadilatı nedeniyle Fulya Sanat Merkezi, Kadıköy Cadde Bostan Kültür Merkezi, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konserlerine devam eden orkestra, müzikseverlere 67 yıldır Roma’da doğmasına rağmen Antonio Pirolli, 25 yıldır yaşamını Türkiye’de sürdürmektedir. Çok geniş bir opera ve senfoni repertuarına sahip olan Pirolli , dünyanın
Bunların arasında Otello, Macbeth ve La Bohem gibi dünyaca ünlü eserleri yöneten
PIROLLI, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın daimi misafir şefliğini
yapmaktadır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon