Maraş'ta katledilenler İstanbul'da anıldı

'Maraş katliamı'nın 34. yıl dönümü sebebiyle Alevi derneklerince anma toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 17:37
Abone Ol google-news

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi'ndeki toplantıda Devrimci Alevi Komitesi adına konuşan Özgür Aydın, bundan 34 yıl önce Maraş'ta yaşanan katliamda resmi rakamlara göre 111 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

34 yıl sonra, Maraş'ta hayatını kaybedenleri anmak için yapılan başvurunun kabul edilmediğini ifade eden Aydın, ''Bizler, yeni Maraş olaylarının yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu da Alevilerin yaşadıkları olayları unutturmaya yönelik çalışmalar yapıldığını öne sürerek, Maraş olayının enine boyuna araştırılması, faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Mağdurlardan özür dilenmesi gerekirken, Maraş'a gidip geçmişi anmalarının engellendiğini savunan Kenanoğlu, ''Biz bu topraklarda kardeşçe yaşadık ve yaşamak istiyoruz. Acı olayları her gün kin ve nefretle anıp, ayrışmak istemiyoruz. Bunun için devletin bize ve sorunlarımıza el uzatması gerek'' diye konuştu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım da iki gün önce Kahramanmaraş Narlı Beldesi girişinde yaşananlara işaret ederek, ''Biz oraya sadece şehitlerimizi anmaya ve kendi canlarımıza sahip çıkmaya gittik. Bize yapılan müdahale çok sertti. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Biz korkmadan birbirimize sahip çıkıp, sorunlarımıza duyarlı olursak, bizi kimse sindiremez'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler