Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet YÖK'ün ODTÜ olayları için inceleme başlatmasını ve bazı Üniversitlerin polis şiddetini görmezden gelerek kınamasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 26.12.2012 - 07:41
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kara bir leke

İktidara yaranma çabası YÖK’ün ODTÜ olayları için inceleme başlatması ve bazı üniversitelerin polis şiddetini görmezden gelerek öğrencileri kınaması öğretim üyelerinin tepkisini çekti. Akademisyenler, “ikbal kaygısıyla” hareket eden rektörlerin açıklamalarının “akademi tarihine kara leke” olarak geçeceğini vurguladı. Bildiride, “Polisin olayları başlattığı ve orantısız güç kullandığı gerçeğinin göz ardı edilmesi manidar” denildi.

 

HÜRRİYET

3'lü prizde 4 sır


Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan böcek ile ilgili MİT'in "köstebek harekatı", şubattan beri titizlikle sürüyor. Elde edilen ayrıntılar olayın tam bir profesyonel organizasyon işi olduğunu gösterdi.
 


MİLLİYET

Tehlikeli cepheleşme


40'a yakın rektölük ODTÜ'deki gösterileri eleştirdi, YOK soruşturma başlattı.
Pek çok öğretim üyesi ise ODTÜ'yü ve öğrencileri savundu
 


VATAN

Parazitten anladı


Ofisinde böcek bulunan Erdoğan'ın, telefon görüşmesindeki olağandışı parazitlenme üzerine şüphelenerek MİT'e talimat verdiği ortaya çıktı.
 


RADİKAL

ODTÜ de gururumuz Göktürk de


Başbakan'ın ODTÜ'de protesto edilmesi, Türkiye'nin gözde üniversitesini hedef haline getirdi.

 

AKŞAM

Evet, Esad sığınma istedi


Akşam, Suriye'nin şiddetle yalanladığı gelişmeyi açıklıyor...Türkiye Venezüella'ya, köşeye sıkışan Esad'ın sığınma talep edip etmediğini sordu. Venezüela Dışışleri yanıtladı: Evet, Başkan Chavez'e böyle bir mektup geldi.
 


SÖZCÜ

Cemaat mi dinledi?


Erdoğan'ın makam odasında, otosunda ve korumasında çıkan dinleme cihazları Ankara'yı alarma geçridi...Kulislerde "Cemaat fişi" deniliyor!

 

AYDINLIK

Kırca'nın yanıtı

'Dönek televizyonlar, yandaş basın beni yıpratamaz. Kellemi koymuşum bu yola. Adeta Kubilay gibiyim.

 

HABERTÜRK

Askere yeni düzen

Habertürk TSK'nın görev sınırlarını yeniden çizicek mevzuat değişikliklerini açıklıyor.

 

SABAH

Kan donduran görüntüler

Gündemi sarsacak olay....SABAH, İstanbul'daki karakolda öldüresiye dayağın görüntülerine ulaştı.

 

POSTA

Başbakan Erdoğan'ın "Evimin altındaki ofisimde dinleme cihazı bulundu" sözüyle yeniden gündeme gelen 'yasa dışı dinleme' için gerekli ekipmanlara ulaşmak çok kolay. Elektrik pirizlerinin içine saklana bakıldığında dışarıdan hiçbir şekilde görülmesi imkansız bu dinleme cihazları 130 lira ile 950 lira arasında fiyatlara peynir ekmek gibi satılıyor.

 

BİRGÜN

Rektörler dün cuntaya eğildi bugün de AKP'ye

ODTÜ yönetimi şimdi de Üniversite rektörlerinin hedefinde. ODTÜ'de polis şidettini görmezden gelip öğrencileri suçlayan rektörler, 12 Eylül'de işkenceyi es geçip Evren'e fahri doktora veren cunta rektörlerini anımsattı.

 

ZAMAN

AB'den uzaklaşan Türkiye, cazibesini kaybeder

Türkiye’nin, Rum Kesimi’nin dönem başkanlığında AB Konseyi ile dondurduğu ilişkilerin, 1 Ocak’ta başkanlığı devralacak İrlanda ile tekrar canlanması bekleniyor. Ancak Ankara’nın AB reformlarını eskisi kadar ciddiye alıp almadığı konusunda şüpheler var. AP Liberal Grup Başkan Yardımcısı ve gölge Türkiye raportörü Lambsdorff, AB’den uzaklaşan Türkiye’nin küresel cazibesini kaybedeceğini söylüyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler