ODTÜ'de iki günlük işgal

ODTÜ öğrencileri, öğretim elemanları, mezunları ve işçileri daha önce ses getiren boykot eylemini gerçekleştirdikleri U-3 amfisini işgal etti. Öğrenciler girişe "ODTÜ ayakta, AKP'ye direniyor" pankartı astı. İşgal boyunca çeşitli etkinlikler ve film gösterimleri düzenlenecek.

Yayınlanma: 26.12.2012 - 07:54
Abone Ol google-news

ODTÜ öğrencileri, öğretim elemanları, mezunları ve işçileri 18 Aralık’ta kampus içinde yaşanan polis şiddetinin ardından boykot düzenledikleri U-3 amfisini işgal etti. ODTÜ’lülerin çeşitli etkinlikler düzenledikleri ve 48 saat sürecek işgale sanatçılar da destek verecek.

ODTÜ’lüler, 18 Aralık’taki olayların ardından YÖK’ün üniversite hakkında inceleme başlatması üzerine harekete geçti. Öğrenciler hazırlık binasından sloganlarla U-3 amfisinin önüne geldi. Öğrenciler amfi önünde “Tayyip Erdoğan ODTÜ’ye arka kapıdan geldi. Korkarak geldi. Ancak öğrenciler polis terörüne saatlerce direndi” açıklamasını yaptı.

Öğrencilerden rektörlere yanıt

Öğrenciler, üniversitelerin hükümeti destekleyen açıklamalar yapmalarına ise “On iki AKP yandaşı rektör ODTÜ’yü kınayan bir bildirgeye imza attı. ODTÜ’yü karalamak üzere AKP’nin saldırılarına çanak tutan rektörler üniversitelerin iradesini değil, rektörlerin yandaşlıklarını temsil etmektedir. Başta ODTÜ olmak üzere tüm üniversiteler AKP’nin saldırılarına karşı direnmeye devam edecek” ifadelerini kullandılar.

Mülkiyeliler’den destek

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencileri ve Eğitim-Sen üyesi öğretim elemanları da ODTÜ’ye, yaptıkları yürüyüş ve açıklama ile destek verdi. Fakülte içinden Sakarya Meydanı’na “ODTÜ’de düşene, dövüşene bin selam”, “Her yer direniş, her yer ODTÜ”, “YÖK’te reform olmaz, kapatılacak” sloganları ile yürüyen SBF’liler adına burada açıklama yapan öğretim elemanı Özlem Albayrak,Yükseköğretimi düzenleme sürecine, üniversiteler üzerinde kurulan baskı rejimi de eşlik etmektedir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler