İşten ayrılanlara 2 maaş ikramiye

Bir otomotiv fabrikası istifa eden elemanlarına hem tazminatlarını hem de bonus olarak 2 maaş ikramiye verdi. Kocaeli'de kurulu Hyundai Assan fabrikasında maliyetleri düşürme önlemleri kapsamında sözleşmeli işçilerin sözleşmelerinin yenilenmediği, bu yüzden toplu paraya ihtiyacı olan 130 işçinin de tazminatlarını alarak istifa etti bildirildi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

Hyundai Assan Halkla İlişkiler Müdürü Kaan Bakırcıoğlu, yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında Hyundai'nin 800 işçi çıkartığı şeklinde yer alan haberlerin asılsız oduğunu bildirdi.

Ekonomik krizin bütün otomotiv firmaları gibi Hyundai'yi de etkilediğini söyleyen Bakırcıoğlu, şunları söyledi: ''Firma olarak ayakta kalabilmek için bazı maliyeti düşürme önlemleri alıyoruz. İşçi çıkarımı kesinlikle yapılmadı. Fabrikadaki sözleşmeli işçiler var. Maliyeti düşürme önlemleri kapsamında sözleşmeli işçilerin sözleşmeleri yenilenmedi, 130 işçi de tazminatlarını alarak ayrıldı. Yani toplu paraya ihtiyacı olanlara böyle bir imkan sunduk. Bütün yasal haklarını alan 130 işçi fabrikadan istifa etti. Aynı zamanda bu işçilere de 2 maaş fazladan ikramiye verildi.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler