Kızını boğarak öldüren anne

Adana'da kızını yastık ve elle boğarak öldüren kadının daha önce fare zehri ve kalp ilacı içirerek kızını öldürmeyi denediği öğrenildi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 13:50
Abone Ol google-news

Adana'da polise intihar ettiğini bildirdiği 18 yaşındaki kızını erkeklerle ilişkisi olduğu ve cep telefonuyla mesajlaştığı gerekçesiyle boğarak öldürdüğünü itiraf eden annenin daha önce fare zehri ve kalp ilacı içirerek kızını öldürmeyi denediği öğrenildi.

Denizli Mahallesi'ndeki evlerinde boynuna tişört bağlı şekilde intihar süsü verilmiş halde bulunan Melek D'yi (18) öldürdüğünü itiraf eden anne İrep D'nin (42) ''kızının ölüme hazır olduğunu'' ileri sürerek, ''Kızım bana 'nehre atlayıp intihar edeyim' dedi. Cesedi bulamam, cenaze töreni yapamam diye evde öldürmeye karar verdim'' dediği belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Melek D'nin ağzının iç bölgesinde, diş etlerinde meydana gelen morluklar ile göz kapaklarındaki damarlarda şişme ve kızarıklıklardan ağzı kapatılarak boğulduğunu belirledi.
Boğazında ve yanaklarında ağzına bastırmaya dayalı izleri tespit eden ekipler, zanlıya tırnak izlerinden ulaştı.

Kızının intihar ettiğine yönelik çelişkili ifadeler veren anne İrep D'nin parmak izi alınıp tırnakları kesilerek, genç kızın yüzündeki izlerle karşılaştırıldı. Olay yerine giden ekiplere ''Boğazını tişörtle sıkıp kendini öldürmüş. Tişörtü de sonradan biz açtık'' dediği bildirilen İrep D'nin, kriminal incelemelerde yalan beyanda bulunduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

İrep D'nin tuhafiye dükkanında çalışan kızının evli bir erkekle birlikte olduğunu, telefon ve internet mesajlaşmalarına şahit olduğunu, bir keresinde de kızının telefonundan kendisinin bu kişiyle yazıştığını ileri sürdüğü belirtildi.

Kızından evli erkeklerle gezmemesini istediğini belirten İrep D'nin ''Bunu aileden başkaları duymadan kendisinin temizlemesi gerektiğini belirttim. Bu namus lekesiyle yaşanmazdı. Kızım ölmesi gerektiğini biliyor ve ölüme hazırdı. Bana, 'nehre atlayıp intihar edeyim' dedi. Cesedini bulamam, cenaze töreni yapamam diye evde öldürmeye karar verdim'' dediği öğrenildi.

Olay günü kızının doğum gününü kutladıktan sonra odasına geçtiklerini, kızına önce evdeki fare zehrinden sonra babasının kalp ilaçlarından içirdiğini söylediği bildirilen İrep D'nin, ''Birkaç saat bekledik, ölmeyince boğdum. Yastığı aldım yüzüne bastırdım. Öldüğüne iyice emin olmak için de elimle ağzını iyice kapattım'' ifadelerine yer verdiği kaydedildi.
İrep D'nin, ''Evli erkeklerle beraber olduğunu babası duysa kalp krizinden ölürdü. Üstelik tüm mahalleye rezil olacağımız gibi o adamın da yuvası dağılırdı. Melek, geçen yıl da mahallede uyuşturucu kullanan, boş gezen biriyle beraberlik yaşıyordu. Artık ölmesi gerekiyordu'' dediği bildirildi.

Geceyi emniyet müdürlüğünde geçiren ve sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen İrep D'nin bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Bu arada, emniyet müdürlüğünde, kızının eşi tarafından öldürüldüğünü öğrendikten sonra kalp krizi geçiren baba Necdet D'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Baba Necdet D. ile diğer 3 çocuğu, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Melek D'nin ilişki yaşadığı ve evli olduğu belirtilen kişinin de emniyet müdürlüğünde ifadesine başvurulduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler