İDOB Yeni Yılı 9.Senfoniyle kutluyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi(İDOB), 2013 Yılını Beethoven'ın 9.Senfonisiyle karşılıyor.

Yayınlanma: 26.12.2012 - 16:53
Abone Ol google-news

Bestecinin ilk kez bir senfonik eserde, insan sesi kullanılarak yazdığı 9.Senfonisi barış ve kardeşliğe bir çağrı. Konser bu akşam saat 20.00’de Fulya Sanat Konser Salonu’nda, 28-30 Aralık günleri saat 20.00'da, 29 Aralık Cumartesi günü ise saat 16:00'da Süreyya Operası’nda izlenebilir.
 
Avrupa Birliği Marşı olarak kullanılan ve insanlığa birlik olma mesajı veren Beethoven’in 9.Senfoni eserinde, İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası’nı şef Naci Özgüç, koroyu Kevork Tavityan yönetiyor.  

Beethoven’ın  sağır olduktan sonra bestelediği 9. Senfoni, ilk kez 1824 yılında Viyana’da Karntnerthor-Theather’da seslendirilmiştir.  

Beethoven’ın, büyük şair Friedrich von Schiller’in  “An die Freunde”  adlı barış ve kardeşlik temalı şiirine bestelediği 9.Senfoni, insanlığı ve barışı anlatan en güzel eser olarak tanımlanmıştır.
 
Dünyaca ünlü “An Die Freunde ” bölümü koro ve solistlerle sona ermektedir. Konserde solist olarak, Tülay Uyar(soprano), Stare Çelebi(alto), Onur Ertür(tenor), Alp Köksal(bas) yer almaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler