Erdoğan 'böcek' konuşulsun istemiyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evinde ve ofisinde böcek bulunduğu yönündeki açıklamaları ülke gündemi değiştirirken soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 07:22
Abone Ol google-news

Böceklerin bulunduğu tarih kimi kaynaklarca 2011 Aralık, kimilerince Şubat 2012 olarak belirtiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üzerinden 1 yıl geçen olayla ilgili önceki gün “Böcek sayısı üçe çıkmış” derken bu konunun kapatılmasını istemesi dikkat çekti.

Erdoğan, Tunus Başbakanı El-Cibali ile yaptığı ortak basın toplantısında, böcek konusuyla ilgili “Böcek konusunu isterseniz şu anda devam ettirmeyelim. Çünkü 2’den 3’e çıkmış. Herhalde art arda devam edecek bu. Ben sizin kadar etkin takip edemiyorum” demesi, “Başbakan konunun kapatılmasını neden istiyor?” sorusunu da gündeme getirdi. Süreçle ilgili bazı soru işaretleri şöyle:

Aralık mı, şubat mı?:
Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisindeki böceğin 2012 şubat ayında bulunduğu ifade edildi. Ancak bu tarih daha sonra 2011 Aralık olarak değişti.

İsteyen priz takabiliyor mu?: Böceklerin Başbakan’ın ofisine 3’lü priz aracılığıyla yerleştirildiği ileri sürüldü. Oysa Başbakanlık’ta gazetecilerin amatör ses kayıt cihazlarını bile tespit edebilecek bir teknoloji bulunuyor.

Savcılığa belge gitmedi: Ankara Cumhuriyet Savcılığı resen soruşturma başlattı. Ancak 10-12 aylık süreçte MİT’ten ya da Başbakanlık’tan savcılığa belge ya da bilgi gönderilmedi.

Tek bir şüpheli yok: Böceklerle ilgili incelemenin MİT tarafından yürütüldüğü belirtiliyor. Ancak 1 yıllık süreçte ne bir şüpheli ne de bir suç duyurusunda bulunulmaması dikkat çekiyor

Neden kapatmak istiyor?:
Erdoğan “Böcek konusunu devam ettirmeyelim” sözleriyle tartışmalara nokta koymak istiyor. Başbakanlık da çelişkilere ilişkin açıklama yapmıyor. Başbakanlık ve parti kaynakları “Kamuoyuna yansıyan haberlerde harmanlama” yapıldığını belirtiyor. Normal şartlarda gündemi altüst edecek bir konu, “dedikodular” üzerinden tartışılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler