Alevi evlerine işaret

İstanbul'un göbeğinde Beyoğlu ilçesine bağlı Okmeydanı semtinde, geçen pazar akşamı, Alevi yurttaşların yaşadığı 11 apartmanın, iki kişi tarafından işaretlenmesi bölgede korku ve paniğe yol açtı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 07:30
Abone Ol google-news

23 Aralık Pazar akşamı saat 19.30-21.00 saatleri arasında, biri 17-18, diğeri 20-23 yaşları arasında iki kişi, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde, Geniş Sokak, Demirkıran Aralığı, Demirkıran Sokak ve Yamak Sokak’taki apartmanları işaretledi. Evlerin işaretlendiğini gören bir kişinin “ne oluyor?” diye bağırması ve evleri işaretleyenleri kovalaması üzerine iki kişinin görüntüleri, bir internet kafenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Ertesi sabah evlerinin işaretlendiği gören Alevi yurttaşların, olayı Emniyet birimlerine bildirilmesi üzerine yaklaşık 80-90 kişilik polis ordusu, Fetihtepe Mahallesi’ne gelerek incelemede bulundu. Polis ekipleri boya örneği, parmak izi ve güvenlik kamerası görüntülerini alırken şikâyet üzerine savcılık, şüpheliler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” soruşturma açtı.

Olayın duyulması üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Alevi örgütleri, mahalleyi ziyaret ederek bilgi aldı.

Olayı ilk günden bu yana takip eden Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, yaklaşık 1.5 yıldır Alevilere yönelik, ev işaretleme ve saldırı olaylarını anımsattı. Hükümet kanadından “bunlar provokasyondur” açıklamalarının yapıldığını belirten Kenanoğlu, provokasyonsa provokatörlerin yakalanmasını istediklerini söyledi. Bu saldırıların sistematik olduğuna dikkati çeken Kenanoğlu, “Faillerin yakalanmaması nedeniyle bu yapanın yanına kâr kalıyor, göz yumuluyor algısını yaratıyor. Sistematik bir saldırıya dönüşüyor, önümüzdeki süreç içinde daha vahim olayların yaşanacağı endişesini taşıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon