'Erdoğan, Hitler sendromuna kapıldı'

ODTÜ'de yaşanan olayları değerlendiren 68 kuşağının liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu, asıl sorumlunun Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi

Yayınlanma: 27.12.2012 - 08:02
Abone Ol google-news

Öğrenci olayları, “68 kuşağı günlerinde” olduğu gibi yeniden toplumun gündemini oluşturuyor. Dönemin öğrenci olaylarının göbeğindeki isim, Devrimci Yol (Dev-Yol) lideri Oğuzhan Müftüoğlu, ODTÜ olaylarını değerlendirirken asıl sorumlunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Müftüoğlu, toplumun her kesimine “ayar çeken” Erdoğan’ın, “Hitler sendromuna” kapıldığını kaydetti.

Gençlerin protestolarını “toplumun saklı vicdanını ortaya çıkarması” olarak değerlendiren Müftüoğlu, “Geçmişte de böyle oldu, şimdi ODTÜ’de olan da bundan başka bir şey değil” dedi.

Erdoğan’ın, kendisini üniversiteye 2 bin 500 kişilik polis gücüyle gitmek zorunda hissetmesinin bile her şeyi açıklamaya yeten bir durum olduğunu vurgulayan Müftoğlu şunları söyledi: “İşine gelmeyen, kendisine biat etmeyen herkese ayar çekiyor, hakaretler yağdırıyor, aşağılıyor. Kendi etrafındaki insanları bile soytarıya çevirdi. Belki de teslim aldığı medyadaki kendi görüntüsüne bakarak bir tür Hitler sendromuna kapılmış durumda.”

Müftüoğlu, ODTÜ isyanının diğer üniversitelere ve toplumun geneline yayılması olasılığını da “Gençliğin gösterdiği cesareti susturulmaya çalışılan, kalemleri kırılan gazetecilerin, sanatçıların, aydınların, özetle toplumun tüm kesimlerinin de göstermesi gerekiyor” sözleriyle değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler