Yardıma giden askerlere TIR çarptı: 2 er şehit

Kütahya'da, trafik kazasına müdahale eden 2 jandarma eri ile 1 sürücü, fayans yüklü TIR'ın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Jandarma erler Uygar veYalçınkaya için askeri tören düzenlendikten sonra memleketlerine uğurlandı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 07:44
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Kütahya-Gediz karayolunun 20. kilometresindeki Kireç köyü mevkisinde, 43 SF 312 plakalı minibüs, şarampole devrildi. Minibüsteki kişiler, hafif yaralandı.

Olay yerine gelen jandarma ekibi, aracı yolun sağına çekip çevreye uyarıcı işaretler bıraktı.

Daha sonra, Sebahattin A. idaresindeki 64 LT 855 plakalı fayans yüklü TIR, yolun buzlu olması nedeniyle kayarak, önce jandarma minibüsüne, ardından ilk kaza için burada yardım etmeye çalışan jandarma erleri Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan ile kazayı görerek yardıma gelen Fevzi Seçkin'e çarptı.

Erlerden Uygar Yalçınkaya, olay yerinde şehit oldu. Fevzi Seçkin de burada yaşamını yitirdi.
Jandarma er Fatih Karaaslan ise 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Jandarma erler memleketlerine uğurlandı

Kütahya'da, trafik kazasına müdahale ederken tırın çarpması sonucu şehit olan jandarma erler Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan için askeri tören düzenledikten sonra memleketlerine gönderildi.

Kütahya Jandarma Alay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, şehit yakınları ve resmi kurum amirleri katıldı.

Türk Bayrağı'na sarılı şehitlerin naaşları, askerlerin omuzlarında tören alanına getirildi.
Törende, şehitler Yalçınkaya ve Karaaslan'ın özgeçmişleri okundu. Okunan Kur'an-ı Kerim ve İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün yaptığı duanın ardından, Yalçınkaya'nın naaşı İzmir'in Menemen ilçesine, Karaaslan'ın naaşı ise Kocaeli'nin Başiskele'ye bağlı Yuvacık köyüne gönderildi.

Kütahya-Gediz karayolunun 20. kilometresindeki Kireç köyü mevkisinde trafik kazasına müdahale eden erler Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan ile kaza yerinde yardım etmek için aracından inen Fevzi Seçkin'e, Sebahattin A. idaresindeki 64 LT 855 plakalı fayans yüklü tır çarpmış, Yalçınkaya ve Seçkin olay yerinde, Karaaslan da kaldırıldığı DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon