Randevu beklerken öldü

4 aydır test yaptıramayan kanser hastası gazeteci Ahmet Siraç Fakirullahoğlu, daha fazla direnemedi.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 08:17
Abone Ol google-news

Pendik Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Siraç Fakirullahoğlu, dört ayı aşkın süredir ALK testi yaptıracak yer bulamadı ve yaşamını yitirdi. Aylardır ne CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yönelttiği “Fakirullahoğlu nerede acil ALK testi yaptıracak” sorusuna yanıt verildi ne de Sağlık Bakanlığı’nın 184 No’lu “şikâyet” hattından bir yanıt geldi.

 

‘Ölme eşeğim ölme’

Kanserle mücadele eden Fakirullahoğlu, 30 Ağustos 2012 tarihinde gazetesinde yayımlanan “Ölme eşeğim ölme” başlıklı yazıda şöyle diyordu: “Hastaların randevu almakta zorlan­ması bir yana, diğer taraftan hekimlerce istenen bazı tetkikleri hastalar yaptıracak merkez bulamıyor. Akciğer kanseri olan A.S.F için Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi’nden uzman bir doktorun istediği ALK testini yapacak bir patoloji laboratuvarı tüm araştırmalara rağmen bulunamadı. ALK (Anaplastik Large Cell Lenfoma Kinas) analizi için adres olarak verilen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Patoloji Laboratuvarı doktorları ellerinde test yapacak kitlerin olmadığını, belki 3-4 ay içinde ithal edilebileceğini ifade ediyorlar. Bu da hastaya ‘ölme eşeğim ölme, yaza yonca bitecek’ deyimini anımsatıyor. Bu arada Çapa Tıp Fakültesi Patoloji Laboratuvarı, Özel Acıbadem Hastanesi, Haydarpaşa Gata Askeri Hastanesi’ne yapılan başvurular da sonuçsuz kaldı. Sağlık Bakanlığı 184 No’lu danışma ve şikâyet hattına yapılan başvuru için de halen geri dönüş bekleniyor. Kanser tedavisinde önemli bu testin yapılamaması nedeniyle A.S.F’nin teda­visine devam edilemiyor. Bununla ilgili yüzlerce hastadan da aynı şikâyetler alınmaktadır.”

Olayı kişiselleştirmemek için, yazıda ad ve soyadının baş harflerini kullanan Fakirullahoğlu, bu testi yaptıramadı ve 15 Aralık günü yaşamını yitirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler