Mısır'da gerginlik dinmiyor

Mısır siyasetinin liberal ve sol kesimlerini bir araya getiren Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), 25 Ocak 2011 Mısır devriminin 2. yıl dönümünde ''yeni anayasaya ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yaptığı diyalog çağrısına hayır'' demek için gösteri çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 09:18
Abone Ol google-news

UKC'nin resmi sözcüsü Hüseyin Abdulgani basına yaptığı açıklamada, Mursi'nin ''din adına otoriter bir rejim oluşturmaya çalıştığını'' iddia etti. Abdulgani, yönetime karşı muhalefetin ulusal bir cephe oluşturmayı sürdüreceğini belirterek, 25 Ocak devriminin yıl dönümünde gösteri düzenlenmesi kararı aldıklarını söyledi.

Abdulgani, UKC'nin şura meclisi oluşturulmasını da Cumhurbaşkanı Mursi'nin yaptığı diyalog çağrısını da kabul etmediğini açıkladı.

UKC'nin, ''ulusal uzlaşıyı yansıtmayan ve hukuku çiğneyen bu anayasaya karşı barışçıl yollarla mücadele vermeyi sürdüreceğine'' dair Mısır halkına söz verdiğini ifade eden Abdulgani, parlamento seçimleri konusunda nasıl bir yol izleyeceklerine seçim yasasına göre yakında karar vereceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mursi, Mısır devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, tüm siyasi partilere yol haritasını tamamlamak için ulusal diyalog toplantılarına katılma çağrısı yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler