Bursa'da kültür-sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), ''Altın Kafeste Yangın'', ''Rahvan Giden Atlılar'', ''Karmakarışık'' ve ''Çizmeli Kedi'' oyunlarını sahneleyecek.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 10:30
Abone Ol google-news

Hidayet Sayın'ın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği ''Altın Kafeste Yangın''ın dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor. Taner Turan, Rüyam Dirin, Kamil Korunan, Ecehan Şarman Çetinkaya, Sitare Tuna, Emre Yaşa, Emir Çiçek, Erol Aydın, Süheyla Zeybek, Bora Özkula'nın rol aldığı oyunda, Osmanlı sultanları arasında trajik bir hayatı olan Sultan 5. Murad'ın umutsuzluklar, korkular, onur mücadelesi ve müzikle dolu 28 yıllık esareti anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde, bugün ve yarın saat 20.00'de, 29 Aralık Cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Özen Yula'nın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği ''Rahvan Giden Atlılar''ın ise dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargın'ın rol aldığı oyunda, ''Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur'' mesajı işleniyor.

Oyun, Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve cumartesi saat 18.00'de sahneye konulacak.
Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un çevirdiği ''Karmakarışık'' adlı oyunun yönetmenliğini Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooney'in en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen ''Karmakarışık'', AVP Sahnesi'nde 2 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği ''Çizmeli Kedi'' adlı çocuk oyununu ise Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 30 Aralık Pazar saat 14.00'te sahneye konulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu, Tarık Buğra'nın yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği ''Osmancık'' adlı oyunu sahneliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor.

36 kişinin rol aldığı ''Osmancık'' oyunu, Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi günü ise saat 14.00'te sahnelenecek.

Şehir Tiyatrosu, Osmancık'ın yanı sıra ''Karagöz Dadım Olsana'' adlı gölge oyununu da sahneliyor. Tayfun Özeren'in yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00'te, cumartesi günü ise saat 12.00'de Karagöz Müzesi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler