'ODTÜ'de lastik yakmayı mı öğretiyorlar?'

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta ODTÜ'de yaşanan protestolara değindi ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 11:13
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sincan 1. OSB'de, ASO 49. Yıl Başarı Ödülleri törenine katıldı. Başbakan burada yaptığı konuşmada ekonomiye ve gündemde öne çıkan gelişmelere değindi.

"Öğrencilere molotof yapmayı mı öğretiyorlar?"

Erdoğan, "Olayda sadece demir leblebi atmak yok, sırtlarda çantaların içinde kilit taşları, onun yanında molotoflar, bir taraftan da kampüsün içinde otomobil  lastikleri yakılıyor. Merak ediyorum, bu okulun yönetimi, akademisyenleri bu öğrencilere bu işi mi öğrettiler? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır veya araba lastikleri ne zaman, hangi ortamda nasıl yakılır veyahutta molotof nasıl yapılır, kimlere nasıl atılır. Bu mu öğretildi bunlara? Biz de öğrencilik yaptık, biz kimsenin burnunu kanatmadık. Öyle yetiştik, geldik" dedi.

Başbakan Erdoğan, '10 gündür medya kuruluşlarının şiddet eylemi yapan öğrencilerin sırtlarını sıvazlandığı'nı da belirttİ ve ODTÜ'deki olaylarla ilgili ''Allah korusun bir başka siyasi parti kendi kitlesini bu öğrencilerin karşısına dikerse o zaman CHP Genel Başkanı ne diyecek, bu sorumsuzluğun hesabını nasıl verecek? CHP tarih boyunca bu olayların hesabını vermedi, darbelerdeki rolünü sorgulamadı, öğrenci olaylarındaki rolünü sorgulamadı, Çorum'daki, Sivas'taki, Kahramanmaraş'taki rolünü sorgulamadı. Bugün çıkıp sorumsuzca şiddet uygulayan eylemcilerin sırtını sıvazlamak klasik bir CHP pişkinliğidir. Medyayı da muhalefet partilerini de öğrenci olaylarını istismar etmekten, öğrenci olayları üzerinden tehlikeli bir oyun oynamaktan sakınmaya çağırıyorum'' yorumunda bulundu.
 

Burs ve krediler 280 tl olucak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''2002 yılında bir öğrenci burs ya da kredi olarak 45 lira alıyordu. 2012 yılında bu rakam yaklaşık 5 kat artarak 260 liraya yükseldi. Şimdi 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere burs ve kredilere yüzde 8 oranında artış yapıyoruz ve öğrencilerimize aylık 280 lira ödemeye başlıyoruz'' diye açıklamada bulundu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler