'Bütçe açığı cezalarla kapanacak'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 2013 yılında vatandaşa kesilecek muhtemel ceza miktarının 25 milyar lira olarak öngörüldüğünü ifade ederek, ''Hükümet bütçe açığına karşı cezalarla, harç ve vergi zamlarıyla para toplayacak'' dedi.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 12:08
Abone Ol google-news

Şandır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletin yeni yılını kutladı ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Mehmet Şandır, 2012'nin ''felaketler ve acı yılı'' olduğunu savunarak, ''Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması dışında övüneceğimiz, sevineceğimiz olay yaşamadık. Başbakan da üniversitedeki olay karşısındaki üslubu ve meseleye yaklaşımıyla ağzımızın tadını kaçırdı'' diye konuştu.

Milleti yeni yılda birçok alanda zamların beklediğini ifade eden Şandır, ''AKP'nin 2013 bütçesi zam ve zulüm bütçesidir. Bütçe 2013'ü vatandaşa dar edecek'' dedi. Vergi ve harçlara, trafik cezalarına zam geleceğini anlatan Şandır, yüzde 7.8 artacak yeniden değerlemeyle hayatın otomatik olarak bu oranda pahalılaşacağını söyledi.

Yeni yılla birlikte birçok tüketim malına, önceden ilan edilmiş zamların vatandaşı beklediğini dile getiren Şandır, trafik cezaları ve vergi artışlarından örnekler verdi. Şandır, ''Devletin vatandaştan aldığı cezalar, AKP Hükümeti döneminde bütçe geliri olarak resmileştirildi. Bütçede alınması muhtemel ceza miktarı 25 milyar lira olarak öngörülüyor. Hükümet, 2013'te bütçe açığına karşı cezalarla, harç ve vergi zamlarıyla para toplayacak'' dedi.

Çiftçilerin tarımı bıraktığını, işsizliğin ve kapanan iş yeri sayısının arttığını anlatan Şandır, nüfusun üçte ikisinin yoksulluk sınırının altında yaşadığını savundu. Şandır, asgari ücretin, Türk-İş'in açıkladığı yoksulluk sınırının altında olduğunu vurguladı. Şandır, ''Büyüdü, kalkındı denilen Türkiye, kendi insanına iş bulamıyorsa kötü yönetiliyor demektir'' diye konuştu.

Mehmet Şandır, Cumhuriyet tarihinin üretim tesislerinin özelleştirme adı altında yabancılaştırıldığını, halkın tasarruf gücünün azaldığını da savundu. Türkiye'nin kendi kaynaklarına ve emeğine dayalı gelecek kurma hayali ve umudunun giderek kaybolduğunu öne süren Şandır, ''Türk ekonomisi, yabancıların insafına terk edildi'' dedi.

Türkiye'nin iç birliğini kaybetmesinin en kötü durum olduğunu ifade eden Şandır, bölücülüğün AKP'nin himayesinde siyaset üzerinden Türkiye'yi tehdit eder hale geldiğini iddia etti. Şandır, ''AKP iktidarının uyguladığı politikalarla, bin yıldır birlikte yaşadığımız, kanımız, terimiz birbirine karışmış Kürt soylu vatandaşlarımızla ayrı milletin mensuplarıymışız gibi ayrışma yaşıyoruz'' diye konuştu.

MHP'nin muhalefet görevini yerine getirmek için İçtüzüğün her imkanını kullandığını anlatan Şandır, 24. Dönemde 234 kanun teklifi, bin 232 sözlü, 5 bin 90 yazılı soru önergesi ve 321 araştırma ve genel görüşme önergesi verdiklerini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler