Cindoruk, Yassıaada ve Ergenekon'u kıyasladı

Eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Ergenekon davasını “50 seneyi aşan Yassıada’dan bu yana yargılamada bir gelişme yok, gerilme var. Üzülerek söylüyorum kendimi hala yaralı bir mahkeme, yaralı bir yargıyla karşı karşıya buldum” şeklinde yorumladı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 12:25
Abone Ol google-news

Ergenekon davasının duruşmasına tutuksuz sanık Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı olarak katılan Hüsamettin Cindoruk, öğle arasında basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Avukatlığı bırakmadım

58 yıllık avukat olduğunu söyleyen Cindoruk, bu süreç içerisinde siyasette belli konumlara geldiğini ama avukatlık mesleğine hiç ara vermediğini söyledi.

Kıyaslama yaptı

Yassıada yargılamalarında 18 sanığın avukatı olduğunu belirten Cindoruk şöyle konuştu: “Ergenekon ve Yassıada davalarının bir mukayesesini yapmak için burada bulunuyorum.  50 seneyi aşan Yassıada’dan bu yana yargılamada bir gelişme yok, gerilme var. Üzülerek söylüyorum kendimi hala yaralı bir mahkeme, yaralı bir yargıyla karşı karşıya buldum.”

Cezaevinde mahkeme

“Bir cezaevinde mahkeme olmaz. Bir mahkeme eğer cezaevinde yargılama yapıyorsa o kusurlu bir mahkemedir” diyen Cindoruk “Ve o mahkeme sadece sanıkları yargılamaz. Aynı zamanda kendisini yargılar. Bu mahkemenin yeri İstanbul mahkemelerinin bulunduğu binadır. O nedenle burada yapılan yargılamaya sanıkların avukatlarının güvenmesini bekleyemeyiz” diye konuştu.

Farklı davalar

Ergenekon davasında mahkemenin kararlı olduğunu hissettiğini belirten Cindoruk, şöyle devam etti: “Mahkeme karara doğru hızla gidiyor. Balyoz davasında olduğu gibi burada da mahkumiyet kararı verecekleri anlaşılıyor. Bu kararlar sadece adaleti temsil edenleri yaralamaz, kararı veren yargıçları da yaralar. O yüzden buradaki yargıç kardeşlere adalet tavsiye ediyorum. Bu mahkeme hakimlerine üzüldüm. Çok eski bir avukat olarak rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. Benim bu sözlerimi duygusal saymasınlar hatta bir taraf gibi görmesinler. Bu duygularım 60 yıla yaklaşan bir meslek hayatımın süzmesidir. Herkese hukuk adalet tavsiye ediyorum. Cezaevinden bu mahkemenin en kısa zamanda merkez adliyeye taşınmasını diliyorum.”

Kemal Alemdaroğlu’nun dostu olduğunu belirten Cindoruk, kendisini tüm sanıkların avukatı olarak hissettiğini söyledi.

Sonuç çıkmaz

Ergenekon davasından bir sonuç çıkmasının mümkün olmadığını söyleyen Cindoruk “Sonuçların çıkması için davanın hafifletilmesi gerekir. Dava ağırlaştıkça karmaşık hale geldikçe sonuç bulmakta zorlanırlar. Benim heyete, savcıya tavsiyem bir büyükleri olarak, kıdemli bir hukukçu olarak bu davayı çabuk ama adil bir şekilde bitirmek için hafifletmeleridir. Davaya dava katarak sonuç alamazlar. Üzgün ayrılıyorum”  diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler