Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında anıldı

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yılında mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 14:41
Abone Ol google-news

Edirnekapı Mezarlığı'ndaki anma törenine, Mehmet Akif Ersoy'un torunları Selma Argon ve Ayten Ersoy ile İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Burdur'dan getirdiği toprağı Ersoy'un kabrine serpti.

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, burada yaptığı konuşmada, ''Akif gibi bir ortak paydası, ortak değeri olan bir millet asla mahzun olmaz, asla sırtı yere gelmez. Okullarımızda çocuklarımıza örnek bir şahsiyet olarak Akif'in değerlerini, onun milli, manevi değerlerini versek, bu bile bizim için yeterlidir'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy'un torunlarından Selma Argon, üzüntüyü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını kaydederek, duygularını ''Dedemizin unutulmaması, onun ismine layık bir nesil yetiştiği ve gönüllerde yaşatıldığı için mutluyuz. Hepsinin ruhu şad olsun'' sözleriyle dile getirdi. Tören dua okunması ile sona erdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler