CRR'de Novaya Rossiya Devlet Senfoni Orkestrası

Yuri Bashmet yönetiminde Novaya Rossiya Devlet Senfoni Orkestrası bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği konserde; Hektor Berlioz Alto ve orkestra için senfoni “Harold en Italie” ve P. Çaykovski “5.Senfoni” eserlerini seslendirecek.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 14:49
Abone Ol google-news

“Harold en Italie” eserinin solisti de Yuri Bashmet. Sanatçı, resital ve konserlerinin yanı sıra Ekim 2002’de Novoya Rossiya Devlet Senfoni Orkestrası adını alan orkestranın o tarihden bu yana sanat direktörü ve baş şefliğini sürdürüyor.

Yuri Bashmet

1953 yılında dünyaya gelen Yuri Bashmet, 1972 yılında Lvov Özel Müzik Orta Okulu’ndan mezun oldu ve Moskova Konservatuarı’na girdi. Burada Vadim Borisovsky ve Fyodor Druzhinin’den dersler aldı. Henüz öğrenciyken Budapeşte’de düzenlenen uluslararası yarışmalarda 2.lik ödülü, 1976 yılında Münih’te düzenlenen yarışmada ise 1. lik ödülünü kazandı. Viyola solisti olarak aralarında Berlin Filarmoni, Berlin Senfoni, New York Filarmoni, Bavarian Radyo Orkestrası, San Francisco Senfoni, Chicago Senfoni, Boston Senfoni, Viyana Filarmoni ve Fransa Ulusal Orkestrası’nın da bulunduğu pek çok orkestra ile birlikte sahne aldı. 1992 yılında Bashmet Moskova Solistleri Oda Grubunu kurdu. Moskova Konservatuarın’da eğitim gören yetenekli genç sanatçıları gruba dahil etti. 2008 yılında Moskovalı Solistler Bashmet ile birlikte ilk Rus oda grubu olarak Grammy Ödülü kazandı. 2002 den bu yana Bashmet, Yeni Rusya Devlet Oda Orkestrası sanat yönetmeni ve orkestra şefi olarak çalışmaktadır. Orkestranın repertuarında Rus müzik ustaları Tchaikovsky, Rachmaninov, Rimsky-Korsakov, Prokofiev ve Shostakovich; Avrupa’dan Bach, Mozart, Beethoven ve Schubert; çağdaş sanatçılar Schnittke, Gubaydulina ve Kancheli yer almaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler