Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet ODTÜ'yle özdeşleşmiş 'Devrim' stadında toplanan binlerce öğrencinin hükümeti protesto etmesini ve çok sayıda Üniversitede aynı anda eylemler olmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 07:31
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Öğrenciler ayakta

AKP ve rektörlere protesto ODTÜ’lü öğrenciler, yaklaşık 20 üniversiteden gelen yüzlerce ögrenci ile birlikte rektör Acar’ın Başbakan Erdoğan ile görüştüğü saatlerde ünlü Devrim stadında hükümeti protesto etti. Polis şiddetine ve rektörlerin öğrencileri kınayan açıklamasına tepki de çığ gibi büyüdü. Çok sayıda üniversitede öğretim üyeleri ve öğrenci konseyleri rektörlerin açıklamasını geri almasını istedi. İstanbul’daki protestoların merkezi ise Galatasaray, İstanbul ve İstanbul Teknik üniversiteleriydi.

 

HÜRRİYET

Soner Serbest

13 sanıklı Odatv davasından tahliye edilen 11'inci isim gazeteci Soner Yalçın oldu. Yalçın, özgürlüğüne kavuşurken, yurtdışına çıkışı yasaklandı.

 

MİLLİYET

Nikah yoksa sonun mezar

Hasret töre böyle işledi. Eşinden ayrıldığı dönem evinde iki kuzeninin tecavüzüne uğrayıp hamile kaldı.Bebeğin babasıyla evlense kurtulacaktı. Ancak kuzenler kabul etmeyince aile meclisi karar alıp Hasret'i öldürüldü.

 

VATAN

Buzları eriten diyalog

Erdoğan ile ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'ın görüşmesi olumlu geçti. Rektör 'Beklentim gerginliğin biteceği yönünde' dedi.

 

RADİKAL

Köşk'te böcek çıkmadı

Başbakan Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazı çıkaması devleti teyakkuza geçirdi. Tepeden tırnağa aranan Çankaya Köşk ile Gül'ün ikamet ettiği dışişleri konutu temiz çıktı.

 

AKŞAM

İhracata Uçuş İzni

Atatürk Havalimanını'nda olağanüstü hal... ihracattaki artış, Yeşilköy'de kargo dağları yarattı. Avrupa, Afrika ve Amerika yolcusu mallar depodan aprona, oradan helikopter pistine taştı. İşte yüzde 13.5'lik artışın belgesi.

 

SÖZCÜ

AKP Siyaseti anaokuluna soktu!

Kışla, cami, stadyum ve okula siyaset sokan AKP, anaokuluna kadar indi. İşte tepki çeken tablo.

 

AYDINLIK

Üviversite isyan etti

Tayyip Erdoğan'ın 3.500 polis eşliğinde ODTÜ'ye girmesiyle başlayan eylemler bütün üniversitelere yayıldı.ODTÜ karşıtı bidiri yayınlayan rektörler özür dilemek zorunda kaldı.

 

HABERTÜRK

Pandora'nın askeri sırları

Askeri casuslukta Pandora dosyasının şifresi kırıldı, içinden F-16'ların parola ve kodları çıktı.

 

SABAH

Bir ekmek bir hayat

Suriye'ye gönderilecek bir ekmek, bir kardeşimizi fırın kuyruğunda Esad'ın bombalarıyla ölmekten kurtaracak.

 

POSTA

Affet aşkım

Öğretmen Tlip Bulutlar sobadan zehirlenip öldü. Son anda kurtarılan eşi öğretmen Nazmiye Bulutlar sedyeyle geldiği cenazede eşine şöyle seslendi: "Son yolculuğuna seni tek başına yolladığım için beni affet sevgilim.'hiç ayrılmayacağız' siye sö vermiştik. Ama ben maalesef sözümü tutamadım".

 

ZAMAN

Türkiye Suriye için tek yürek

Aralarında Kimse Yok Mu, Cansuyu, Memur-Sen, Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı  gibi kuruluşların da bulunduğu 300 sivil toplum örgütü; şavaş, açlık ve kış ile mücadele eden Suriyeliler için seferberlik başlattı. Toplanan nakti yardımlar, kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşen 2,5 milyon Suriyeli ile Lübnan, Ürdün ve Irak’a sığınan sivillere ulaştırılacak.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler