Yargıtay ''şizofren'' sözüne cezayı onadı

Yargıtay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ''şizofren olmakla'' itham eden, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'a verilen 6 bin lira cezayı onadı.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 09:19
Abone Ol google-news

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Kışanak'a, ''kişilik haklarını ihlal ettiği ve sert eleştiri sınırlarını aştığı'' gerekçesiyle yerel mahkemece verilen 6 bin lira manevi tazminat kararını yerinde buldu.

Kararda, ''dosyaya ilişkin deliller değerlendirildiğinde, yerel mahkemenin kararında bir isabetsizlik görülmediği, bu kapsamda temyiz itirazlarının reddedilerek, hükmün oy birliğiyle onandığı'' belirtildi.

Gültan Kışanak, 13 Mayıs 2011'de Batman'da, BDP'nin desteklediği bağımsız adayların seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'a hitaben, ''Ruh sağlığı ile ilgili bir hastalık var. Şizofrenik diyorlar, yani kişilik bölünmesi. Bir gün kendini başka bir kişi sanıyor, diğer gün başka kişi. İşte Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ruh hali budur, şizofren olmuş. Başbakanın gerçek kişiliği şiddettir, zulümdür, zalimliktir. Halkımızla direneceğiz, çift kişilikli, iki yüzlü başbakanı sandığa gömeceğiz'' sözlerini sarf etmişti.

Bu sözler üzerine Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu, Kışanak'a 10 bin liralık manevi tazminat davası açmış, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı kısmen kabul ederek, Kışanak'ı, ''kişilik haklarını ihlal ettiği ve sert eleştiri sınırlarını aştığı'' gerekçesiyle 6 bin lira manevi tazminatla cezalandırmıştı.

Yerel mahkeme kararının, Kışanak'ın avukatlarınca temyiz edilmesi üzerine dosya, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne gelmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler